Hotelurile Roman și Afrodita din Herculane rămân fără stăpân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două hoteluri din Băile Herculane, scoase la licitație de Direcția Finanțelor Publice nu  și-au găsit cumpărătorul. Hotelurile Roman și Afrodita au fost scoase la vânzare în contul datoriilor pe care le are SC Hercules SA la stat.

La începutul acestei luni, Finanațele Publice au organizat o nouă licitație pentru cele două imobile, dar nimeni nu a fost dispus să pună banii jos cu toate că suma a fost redusă la 75% din preţul iniţial al celor două obiective. Prețul de pornire, în data de 14 mai a fost de aproximativ 11 milioane de lei pentru Roman și opt milioane pentru Afrodita. Nicușor Vasilescu, primarul Băile Herculane spune că în cele din urmă hotelurile vor fi vândute, dar se așteaptă reducerea cu 50 la sută a prețului. „Din informația pe care o am știu că există oameni de afaceri care sunt interesați de aceste imobile. Se așteaptă doar o reducere de preț“, a declarat Nicușor Vasilescu. Acesta mai spune că viitorii proprietari vor fi nevoiți să investească în reabilitarea hotelurilor, dar că vor avea toată susținerea din partea primăriei. Nicușor Vasilescu mai spune că în momentul în care cele două hoteluri vor fi vândute se va avea în vedere monitorizarea atentă a imobilelor. „Voi face tot posibilul să nu mai ajungem la situația prin care trecem. Astfel voi fi foarte atent cu noii proprietari și se va pune legea în aplicare atunci când nu se respectă“, a mai precizat Nicușor Vasilescu, primarul stațiunii Băile Herculane.

Datorii de milioane
La data de 31 martie 2010, SC Hercules SA înregistra restanţe totale de peste nouă milioane de lei, din care cea mai mare parte, peste şase milioane de lei, reprezintă obligaţii restante la bugetul de stat. Aproape două milioane de lei însumează datoriile către bugetul asigurărilor sociale de stat, iar restul, în jur de 800.000 de lei, datorii la bugetele de sănătate şi şomaj.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite