Reşiţa: Hari Hermann, dentistul pasionat de caii putere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul are ca hobby cursele de maşini şi vânătoarea prin pădurile din Munţii Banatului. Victoriile şi păţaniile din timpul curselor îi ţin pasiunile aprinse.

Profil
Născut - 30.11.1978, Moldova Nouă
Educaţie - Facultatea de Stomatologie Timişoara, Doctorand în Chirurgie Maxilo Facială şi Implantologie
Experienţă- Are propriul cabinet
Familie - Căsătorit cu Carmen. Aşteaptă să devină tată.

Tânărul dentist reşiţean are două pasiuni la care nu poate renunţa: automobilismul şi vânătoarea. În momentul în care este deschisă discuţia despre cursele de atomobile, Hari poate să povestească ore întregi. Acest lucru nu-l plictiseşte, ci dimpotrivă, îi încarcă bateriile.

„Am participat la primul concurs când am împlinit 18 ani, la un VTM din Reşiţa. Atunci am avut şi prima reuşită. Am urcat pe podium pe locul I. Am concurat cu un Golf II care avea 150 de cai. Nu pot să spun că aveam o maşină bună. Am prins şi ploaie, deci carosabil ud. Atunci am ieşit prima oară pe traseu” a povestit Hari.

Este poreclit Mr. 39

Indiferent că vorbeşte despre competiţiile câştigate, sau despre cele pe care le-a pierdut sau abandonat, în vocea lui Hari se simte bucuria. Poate discuta ore în şir despre acest hobby care a pus stăpânire pe el. Povesteşte cu multă pasiune despre toate păţaniile sale pe care le trăieşte atunci când iese pe traseu.

„M-am ales şi cu o poreclă. Mi se pune Mr. 39. La o urcare necronometată, înaintea unei curse, am plecat mai repede cu 21 de secunde. Mi s-a spus să plec la 39. Eu am plecat la 38 de minute şi 39 de secunde. Am ajuns cu un timp foarte bun la sosire. Din cauza emoţilor pe care le am la linia de start mi se întâmplă să nu mai fiu foarte atent”, a explicat reşiţeanul. În acest an, la Raliul Banatului Montan, Hari a avut parte de o altă surpriză. În prima zi nu a prea nimerit traseul, iar copilotul său nu l-a putut ajuta, pentru că era la fel de neştiutor, iar în cea de-a doua zi i s-a spart cutia de viteze.

Tradiţie de familie

Tatăl lui Hari a fost şi el medic stomatolog. Înainte ca adolescentul să înceapă clasa a XI-a a fost provocat de tatăl său la o discuţie foarte serioasă. Hari a fost rugat să decidă la ce facultate vrea să studieze.

„Am avut mai multe opţiuni. Nu ştiam dacă să dau la Arhitectură, Teatru şi Film, Arte Plastice, Medicină sau Stomatologie. A trebuit să decid atunci, pentru că trebuia să merg la meditaţii. Fiind stomatolog tatăl meu, am decis să urmez şi eu această profesie care acum este un alt hobby. M-am implicat chiar şi în cercetare. Lucrez cu o echipă de profesori universitari pentru clonare de muguri dentari. Din păcate tehnologia nu permite încă aşa ceva. Dar insistăm”, a povestit Hari.


Întrebări şi răspunsuri
Cu ce maşini ai alergat?
Am schimbat maşinile cu care pilotez. Am avut trei Golf II, o Honda Civic CRX, dar şi două Toyota Celica. Am investit mulţi bani în această pasiune. Doar un cauciuc costă 200 de euro. Costumul trebuie schimbat la cinci ani.

Cum este şofatul cotidian?
Conduc mult mai atent. Cauciucurile de curse nu sunt identice cu celelalte. Iar traficul este haotic.

Cum este vânătoarea?
Îmi place să vânez, dar nu am mai avut timp. Chiar dacă am această pasiune îmi plac foarte mult animalele.

Ce-ţi doreşti? Băieţel sau fetiţă?
Orice, dar să facă armata şi să fie Schumacher.

ce-i place
„Îmi place meseria mea. Sunt pasionat de automobile, dar şi de vânătoare. Prefer să petrec mult timp cu soţia mea, Carmen. De când este însărcinată îmi place să-i privesc filmarea de la ecografie, să văd inimioara copilului”, a spus Hari.
ce nu-i place
„Nu-mi place că mulţi nu ştim ce este fair-play-ul. Lumea este destul de rea şi urâcioasă. Nu-mi place că eu mi–am oferit ajutorul, dar nu am primit nimic în schimb. Am putea să fim mai atenţi unii la alţii”, a precizat reşiţeanul.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite