Reşiţa: România folclorică s-a mutat la Herculane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: România folclorică  s-a mutat la Herculane
Reşiţa: România folclorică s-a mutat la Herculane

Localnicii şi turiştii au o săptămână de tradiţii la Festivalul „Hercules”. Manifestarea dedicată folclorului reuneşte formaţii renumite din ţară, meşteşugari populari, dar şi oaspeţi din străinătate.

Festivalul a fost deschis oficial, aseară, cu o paradă a portului popular. Fanfara din Borlovenii Vechi, Ansamblul Semenicul şi ansambluri populare din Novi Sad, Republica Serbia, Germania, Tahiti, Mexic şi Olanda au plecat de la Statuia lui Hercules şi până în Parcul Vicol, locul unde va fi găzduit festivalul timp de cinci zile. „Avem invitate ansambluri populare renumite, fanfare şi meşteri populari la această a 39-a ediţie a Festivalului”, a spus Gheorghe Ţunea, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale a judeţului Caraş-Severin.

Vedete printre meşteşugari
Meşterii populari care s-au instalat pentru cinci zile în staţiunea cărăşeană sunt celebrităţi în domeniu. „Este prezent la Festivalul «Hercules» meşterul popular Vasile Ene din Vâlcea, care este un renumit sculptor în lemn, Andrei Onu din Bascov, judeţul Argeş, este extrem de priceput în forme de turtă dulce, Elena Orac din Suceava, priceput meşter popular în încondeierea ouălor.

Mai pot fi admiraţi la lucru Gheorghe Iorga din Vâlcea, un renumit olar de ceramică de Horezu, Francisc Egzed care face tulnice şi diverse instrumente muzicale, venit de la Oradea, dar şi Lucia Todoran din Bistriţa Năsăud, de la care doritorii pot cumpăra celebrele pălării cu pene”, a spus Ecaterina Tudor, unul dintre organizatorii manifestării.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite