Reşiţa: Reşiţenii caută "răcoarea" în apele termale de la Băile Herculane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Reşiţenii caută "răcoarea" în apele termale de la Băile Herculane
Reşiţa: Reşiţenii caută "răcoarea" în apele termale de la Băile Herculane

Cine nu are bani de bilet se mulţumeşte cu o baie la cădiţele cu apă termală de pe Cerna.

Cum ajung în Băile Herculane, turiştii se gândesc la o baie în apă termală. Majoritatea hotelurilor şi pensiunilor nu au aşa ceva, iar turiştii se pot bucura de apa minune doar la ştrandurile termale din staţiune. Sau „la cădiţe”, cum le spun localnicii bazinelor din piatră cu apă termală, care sunt în apropierea Hotelului Roman, pe malul Cernei şi la „7 izvoare”.

Programul unei zile de vară

La ştrandul termal, intrarea este 5 lei, doritorii putând să închirieze şezlonguri sau umbrele. Ştrandul Hercules, din apropierea „Parcului Vicol”, este modern, are o berărie cu circuit închis şi este frecventat de cei mai mulţi turişti.

Celălalt ştrand termal, de lângă Hotelul Cerna, este mai ponosit şi ar avea nevoie de ceva investiţii. Pentru intrare, preţul este de trei lei pentru copii şi şase lei pentru adulţi. „Nimic nu e mai plăcut să faci o baie la peste 30 de grade, când afară este caniculă. Plus că te ajută şi să-ţi menţii echilibrul metabolic” povesteşte Ion Lucaci, un turist din Petroşani.

Pentru şi mai multă distracţie, iubitorii de apă au la dispoziţie o călătorie cu vaporul pe Dunăre, de la Orşova până şi până la Statuia lui Decebal, cu numai 43 de lei. Plecare se face în fiecare zi de marţi din faţa statuii lui Hercules din staţiune.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite