Reşiţa: Herculane se laudă la Bucureşti cu sărăcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul şi hotelierii din Herculane au venit la târg mai mult cu jalba în proţap.

Răchia şi brânza de Banat, precum şi staţiunile turistice ale judeţului Caraş-Severin sunt produsele cu care Serviciul de Promovare a Turismului din cadrul Consiliului Judeţean Caraş-Severin se va lăuda la Târgul de Turism al României.
Cea de-a 22-a ediţie a târgului şi-a deschis astăzi porţile la complexul expoziţional Romexpo din Bucureşti. Staţiunea Băile Herculane are un stand propriu la expoziţie. „Staţiunea trece printr-o perioadă foarte grea din cauza problemelor pe care le avem cu S.C. Hercules. Investiţiile au fost oprite din această cauză, motiv pentru care turismul a avut foarte mult de suferit“, a spus Nicuşor Vasilescu, primarul din Băile Herculane.

Hotelierii momesc turiştii cu bonusuri

Târgul de la Bucureşti le oferă şi hotelierilor ocazia de a-şi face reclamă pe gratis. Recesiunea i-a făcut să se întreacă în bonusuri şi oferte speciale. „Înainte de această perioadă de impas financiar am avut clienţi, mulţi dintre ei din străinătate, care veneau la tratament. Acum avem foarte puţini. Oferta prezentată astăzi cuprinde pachete de tratament şi cazare pentru persoane vârstnice, dar şi reduceri pentru persoanele care vin cu familia în staţiune“, a spus Adrian Diju, reprezentantul unei pensiuni promovate la standul pe care oraşul Băile Herculane îl prezintă astăzi în târg.

Caraşul îşi promovează turismul

Restul judeţului s-a înghesuit într-un singur stand, cel la Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Aici, turiştii români vor afla ce poţi să faci în Văliug, Secu, Gărâna sau Răul Alb sau de ce brânza şi răchia de Banat sunt cele mai bune.


Cine opreşte dezvoltarea la Herculane
Primăria Băile Herculane se află în proces cu Societatea Hercules, care deţine majoritatea obiectivelor turistice din oraş. Din cauza acestui proces, investiţiile în staţiune au fost stopate. Multe hoteluri sunt într-o stare deplorabilă, iar turiştii ocolesc staţiunea care era pe vremuri cea mai vizitată datorită apelor termale care există aici.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite