Reşiţa: Elena Udrea spune că staţiunea Băile Herculane a fost privatizată dubios

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Elena Udrea spune că staţiunea Băile Herculane a fost privatizată dubios
Reşiţa: Elena Udrea spune că staţiunea Băile Herculane a fost privatizată dubios

Nicuşor Vasilescu, primarul din Băile Herculane, spune că a reuşit să o convingă pe Elena Udrea de starea deplorabilă în care a ajuns staţiunea şi de investiţiile de care aceasta are nevoie.

Nicuşor Vasilescu a fost prezent vineri la Palatul Snagov din Bucureşti la deschiderea conferinţei internaţionale "Elaborarea Strategiei de dezvoltare a turismului balnear în România". În deschiderea evenimentului a luat cuvântul şi Elena Udrea, ministrul turismului, care a declarat că: „în anii nouăzeci au fost făcute privatizări discutabile, către persoane sau companii care nu au activitate în turism. Asta a făcut ca foarte multe staţiuni să ajungă într-o stare deplorabilă şi staţiuni întregi să moară. Din acest punct de vedere cea mai gravă situaţie este la Băile Herculane” .

Aceasta a mai subliniat că o treime din izvoarele de apă termală din Europa sunt în România şi că trebuie identificate modalităţi rapide de exploatare corectă a acestor resurse. „Astăzi vom avea o întâlnire la Reşiţa, unde Elena Udrea va fi prezentă şi va urca chiar la Festivalul de Jazz de la Gărâna, urmând ca, la Reşiţa, să discutăm mai multe probleme despre Băile Herculane” a mai spus Vasilescu.
SC Hercules SA, cea mai mare companie balneară din staţiune a fost privatizată de Ministerul Turismului prin vânzarea de active către SC Argirom Internaţional SA, condusă de Iosif Armaş, unul dintre cei mai bogaţi români.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite