Gripa porcină face prima victimă în Reşiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vizitatorii şi personalul medical poartă măşti de protecţie
Vizitatorii şi personalul medical poartă măşti de protecţie

Inspectorii au început ancheta epidemiologică pentru a afla ce a cauzat moartea femeii diagnosticate cu AH1N1. Primul deces de gripă nouă s-a înregistrat ieri dimineaţă, pe paturile reanimării din cadrul Spitalului Judeţean Reşiţa.

Persida D., o reşiţeancă în vârstă de 40 de ani, a fost internată în spital în prima zi din 2010, cu suspiciunea gripei noi. În ziua următoare, doctorii i-au recoltat probele de sânge şi le-au trimis Institutului Cantacuzino. Femeia respira greu şi se simţea rău, fiind supraponderală. Starea ei s-a agravat, astfel că a ajuns la reanimare, unde medicii i-au administrat tratamentul antiviral.
„Cazul de AH1N1 a fost confirmat de institutul de specialitate, dar din păcate, femeia a decedat”, a declarat Luca Dragoş, directorul Autorităţii de Sănătate Publică din Caraş-Severin.

Dezinfecţia spitalului
La câteva minute după ce cazul a fost confirmat, femeia a şi decedat pe patul de la secţia de ATI a unităţii spitaliceşti. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a luat măsura dezinfecţiei spitalului, însă nu a declarat deocamdată starea de carantină. DSP Caraş-Severin a dat startul anchetei epidemiologice la Spitalul Judeţean Reşiţa. Asta înseamnă că, pentru moment, s-au vaccinat toate cadrele medicale ale secţiei din unitatea spitalicească, iar salonul în care a murit reşiţeanca a fost dezinfectat. Femeia nu a părăsit Reşiţa şi nu a intrat în contact cu vreo persoană care a venit din străinătate.
„Medicul care a fost de gardă la reanimare i-a administrat tratament antiviral, încă dinainte de a primi rezultatele analizelor. Asta pentru că simptomele femeii erau pregnante”, spune medicul Dumitru Secăşan, directorul Spitalului Judeţean Reşiţa.

Reşiţa, atacată de pandemie
Cazul de gripă nouă care s-a înregistrat ieri în secţia de reanimare a Spitalului Judeţean este primul depistat în 2010 în Caraş-Severin, şi primul soldat cu un deces în oraşul de pe Bârzava. În 2009, în Reşiţa, medicii au depistat un alt caz, pe care l-au transferat la Timişoara, la cererea rudelor pacientului.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite