Gripa nouă bagă frica în locuitorii din cartierul Lend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţenii prevăzători s-au vaccinat de porcină după decesul Dorinei Dumitru
Reşiţenii prevăzători s-au vaccinat de porcină după decesul Dorinei Dumitru

După primul deces de gripă nouă din Caraş-Severin, reşiţenii din Lend s-au mobilizat, şi-au luat familiile şi s-au prezentat la medic pentru vaccinare. Vecinii Dorinei Dumitru, ucisă de AH1N1, au dat buzna la spital ca să fie vaccinaţi pentru gripa nouă.

Vecinii Dorinei Dumitru, ucisă de AH1N1, au dat buzna la spital ca să fie vaccinaţi pentru gripa nouă. Oamenii sunt speriaţi că ar putea avea aceeaşi soartă. „Ca să nu avem probleme, am mers cu toţii la medic ca să ne vaccinăm. Nu ne-a fost totuna când am aflat că pe strada noastră a fost un caz de gripă porcină“, a povestit un vecin al familiei Dumitru.

În paralel, familia victimei face apel la reşiţeni să nu îi mai discrimineze. Astăzi, au asistat la înmormântarea femeii şi vor ca şi reşiţenii să îngroape discriminarea. „Toate poveştile despre familia noastră au fost exagerate şi ne-au făcut numai rău. Nimeni nu înţelege că nu suntem bolnavi“, au spus disperaţi membrii familiei.

Discriminare fără limite

Soacra femeii care a decedat în urmă cu câteva zile a rămas fără loc de muncă. Motivul, spune ea, este că cei care au angajat-o au aflat că este rudă cu familia Dumitru şi au rugat-o să nu mai vină la muncă. Disperaţi de faptul că viaţa lor s-a schimbat radical, oamenii speră ca totul să se rezolve cât mai repede şi ca vecinii lor să înţeleagă faptul că, în momentul de faţă, toţi membrii familiei sunt sănătoşi. „Ieri m-a sunat cineva să mă întrebe dacă mi-a murit unul dintre copii. Este inuman ce fac unii reşiţeni pe spatele unor oameni amărâţi“, a explicat Gheorghe Dumitru, soţul femeii decedate.

De urgenţă la medic

Doctorii îi sfătuiesc pe reşiţeni să fie foarte atenţi la simptomele acestei boli, şi încă din prima fază să se îndrepte de urgenţă către medicii de familie. Tot aici se poate face solicitarea pentru vaccinarea împotriva acestei boli.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite