Resita: Cum să faci economii în concediul din Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Resita: Cum să faci economii în concediul din Grecia
Resita: Cum să faci economii în concediul din Grecia

Trucurile practicate de comercianţi pot păcăli turiştii reşiţeni.

Cheltuielile inutile pot fi evitate, iar reşiţenii care merg pe litoralul grecesc se pot întoarce cu bani acasă.

Agenţiile de turism  bombardează în această perioadă reşiţenii cu oferte estivale. Cele mai ieftine pachete de excursii se găsesc în staţiunile din Grecia. „Anul acesta am vândut mai multe pachete pentru litoralul străin. Majoritatea reşiţenilor au ales Grecia ca destinaţie estivală“, a spus Nicoleta Caragea, agent de turism de la o agenţie din municipiu. Reşiţenii care şi-au rezervat deja locuri trebuie să ştie câteva trucuri de economisire a banilor.

Ponturi de vacanţă

Şezlongurile de pe plajă intră pe lista cheltuielilor inutile. Chiar dacă au un preţ de doar cinci euro pe zi, reşiţenii trebuie să aibă în vedere faptul că nu se vor bronza de dimineaţa până seara, iar plajele Greciei nu se compară cu cele de la Marea Neagră, fiind ideale pentru rogojine şi prosoape. „Primul sfat pe care l-am primit când am ajuns în Grecia a fost să nu-mi închiriez şezlong. Am economisit 35 de euro pentru şapte zile“ , a spus Alina Turcu, o reşiţeancă de 23 de ani, care s-a întors recent din insula Corfu a Greciei.

Arta negocierii

Pentru că cele mai multe oferte în Grecia nu includ cele trei mese zilnice, e bine de ştiut faptul că se pot economisi mulţi bani pe mâncare. Camerele demipensiunilor sunt dotate cu o mini-bucătărie. Preţurile alimentelor din supermarketurile din staţiuni sunt aproape la fel ca cele din Reşiţa. „Toate restaurantele îşi scot în stradă ofertele, însă nu sunt chiar aşa. Gramajul este mult mai mic, iar de banii pe care-i dai pe un prânz în oraş poţi să-ţi cumperi de mâncare în cameră pentru trei zile“, a mai spus tânăra Alina.

Excursiile opţionale propuse de agenţiile de turism sunt şi ele înşelătoare. Costă cu aproximativ şapte euro mai puţin dacă le faceţi pe cont propriu. Întreaga zonă poate fi vizitată, tot pe cont propriu, închiriind o maşină. Chiar dacă costă 40 de euro pe zi, suma devine mică dacă este împărţită la patru persoane. Pentru toate investiţiile făcute în micile distracţii nu uitaţi să negociaţi. Grecii lasă din preţ dacă practici arta negoţului.

Asigurarea medicală poate compensa cheltuieli mari

Cei mai mulţi turişti refuză să-şi facă asigurarea medicală. Aceasta costă doar 25 de lei şi poate feri turistul de mari cheltuieli. În cazul unor accidente, fără asigurare medicală, un turist poate scoate din buzunar peste 100 de euro pentru controlul medical şi pentru medicamente. Este bine de ştiut că o mare problemă pot fi şi aricii de mare care provoacă răni serioase celor care au ghinionul de a călca pe ei. 

Preferinţă
Majoritatea reşiţenilor au ales Grecia ca destinaţie estivală

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite