Reşiţa: Grătarele la picnic costă peste 100 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Malurile lacurilor Văliug, Secu sau Trei Ape sunt locaţiile preferate de cei care obişnuiesc să iasă la picnic.

Fără ca oraşul în care locuiesc să le ofere prea multe variante de recreere şi de petrecere a weekendurilor, reşiţenii au fost obişnuiţi să profite din plin de zonele frumoase din împrejurimi. Anul acesta însă, sunt parcă mai puţini ca niciodată aceia care ies în mijlocul naturii pentru a mânca mititei la grătar. Şi asta nu din cauza mizeriei care se află în multe dintre locurile amintite. De vină este criza financiară, un picnic al unei familii formate din patru persoane presupunând o cheltuială de cel puţin 100 de lei.

Banii sunt pentru vacanţă


O caserolă cu mici sau aripioare şi pulpe de pui nu poate fi găsită niciunde mai ieftin de 15 lei. Pretenţioşii care preferă o ceafă de porc sau un păstrav trebuie să bage şi mai adânc mâna în buzunar.

„Anul trecut ieşeam mai des la picnic. Acum preferăm să păstrăm banii pentru vacanţă. Acum a fost o excepţie. Avem musafiri din Timişoara care voiau neapărat la munte. Cheltuiala depăşeşte 100 de lei”, a spus Ana Lucaci. Pentru salată, muştar şi condimente trebuie alocaţi vreo 12 lei, iar sucul şi berea, indispensabile la un picnic, mai costă în jur de 15 lei. Cum după o masă copioasă merge foarte bine un desert, se mai duc cu uşurinţă 10 lei. Cărbunii, şerveţelele, vesela de unică folosinţă şi, neapărat sacii de gunoi menajer, presupun o cheltuială de 15 lei.

La toate acestea, se mai adaugă transportul, care nu poate costa mai puţin de 20 de lei, astfel că, atunci când se trage linie, o familie de patru persoane constată că nu poate ieşi la iarbă verde dacă nu dispune de un buget minim de 100 de lei. Pentru unii poate fi o nimica toată, dar pentru alţii este bugetul pe o săptămână întreagă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite