Reşiţa: Grădiniţa care a costat oraşul un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Grădiniţa care a costat oraşul un milion de euro
Reşiţa: Grădiniţa care a costat oraşul un milion de euro

Cu banii plătiţi către UCMR pentru închirierea Grădiniţei PP7, primăria ar fi putut închiria 60 de apartamente cu 3 camere.

Lucrările de construire a noii grădinţe, unde ar fi trebuit să se mute preşcolarii de la cea cu Program Prelungit Numărul 7 din Reşiţa, s-au oprit recent.

Deşi ar fi trebuit să fie gata în anul 2008, Primăria Reşiţa a prelungit termenul de finalizare, pentru luna octombrie a acestui an. În loc să fie gata lucrările, însă acestea s-au oprit definitiv, pe motiv că nu sunt bani. Astfel că, aleşii locali, în urma deciziei Guvernului de a opri lucrările, trebuie să plătească în continuare chirie Uzinei Constructoare de Maşini.

Fără inventivitate

Din anul 2000, municipalitatea plăteşte o chirie lunară de circa 9.000 de euro. Fostul primar al Reşiţei, Liviu Spătaru spune că nu a reuşit pe perioada mandatului său să ajungă la o înţelegere cu cei aflaţi în conducerea UCMR.

„Nu au făcut rabat niciodată de la plata lunară a chiriei. Suntem chiar restanţi la UCMR, iar actualul primar va trebui să plătească din urmă o restanţă consistentă”, a spus Spătaru. Pentru cei 130 de copii, din anul 2000, municipalitatea plăteşte o chirie lunară de circa 9.000 de euro, atfel că Primăria a cheltuit aproape 1 milion de euro. 

Aleşii locali sunt, momentan, salvaţi de un proces pe rol, pe care municipalitatea îl are cu UCMR. Marius Bălean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa, spune că acum primăria nu mai plăteşte chirie către UCMR.

Problema este că instanţa poate da câştig de cauză UCMR, iar Primăria va plăti inclusiv retroactiv chiria pentru spaţiu. Soluţia pentru preşcolari rămâne, totuşi, o nouă grădiniţă, dar al cărei termen de finalizare nu îl cunoaşte nimeni.

UCMR dă vina pe autorităţile locale

În ceea ce priveşte litigiul cu Primăria Reşiţa pentru sediul în care funcţionează Grădiniţa cu Program Prelungit Nr.7,  un lucru este clar, UCMR este proprietar. Purtătorul de cuvânt al uzinei, Sergiu Taban a declarat că cei din conducerea UCMR “este deschisă întotdeauna comunicării cu reprezentanţii administraţiei locale şi judeţene, lucru demonstrat şi până în prezent. UCM Reşiţa, în calitate de proprietar al grădiniţei, a avut în mod constant o atitudine fermă, dar înţelegătoare cu privire la situaţia copiilor. S-a lovit, în schimb, de nenumărate ori de incapacitatea autorităţilor locale de a rezolva situaţia”.  Până când instanţa soluţionează litigiul dintre cele două părţi, reprezentanţii Uzinei Constructoare de Maşini din Reşiţa nu fac alte comentarii. Până atunci, copiii pot merge în continuare la grădiniţa lor. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite