Reşiţa: Gospodinele caută roşii pentru bulionul de toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Gospodinele caută roşii pentru bulionul de toamnă
Reşiţa: Gospodinele caută roşii pentru bulionul de toamnă

Multe dintre gospodine au început să se pregătească pentru iarnă.

Citeşte şi:

Ghid de nutriţie : Cum să alegi roşiile

„Mi-am cumpărat zece kilograme de castraveţi şi zece de roşii. Încep să pun jumătate din murături şi să fac câteva sticle de bulion“, a spus Maria Cherteş, o reşiţeancă de 54 de ani. Femeia se pregăteşte în fiecare an pentru a intra cu debaraua plină în sezonul rece. Anul acesta va economisi mai mult decât anul trecut din cauza faptului că bugetul său de criză este mai redus. Şi vânzările au scăzut. Cu toate acestea, comercianţii spun că zilele acestea cel mai bine se vând roşiile pentru bulion.

„Nu ştiu exact câte kilograme am dat până acum, dar, în orice caz, vânzarea la roşii merge cel mai bine de câteva zile încoace“, a spus Marius Popa, un comerciant venit din judeţul Dolj pentru a-şi vinde marfa în Piaţa Reşiţa Nord.

Soluţie de criză

Bărbatul vinde marfă reşiţenilor în fiecare an. În această perioadă se vaită că are pierderi mari din cauza consumului redus al cetăţenilor din Reşiţa. “Roşiile sunt legumele care se strică cel mai repede. De aceea trebuie să le vând. Cele care nu se vând şi sunt mai sparte le dau la jumătate de preţ. Au un succes foarte mare pentru că gospodinele le folosesc la bulion şi pastă de tomate. Cele stricate le arunc pentru că sunt un pericol, dar cele sparte sunt la fel de gustoase şi sănătoase“, a adăugat doljeanul.

Proviziile de iarnă nu se pun oricum

Asta ne spunea în această dimineaţă Viorica Neghină, o pensionară trecută de 60 de ani din Reşiţa. Femeia spune că oricine poate să pună murături, însă secretul reuşitei este ca acestea să dureze în timp. “De ani de zile îmi pun singură murăturile. Fiecare legumă are perioada ei de conservare. Eu acum nu pun nimic, mă ocup doar de bulion. De abia de luna viitoare încep să pun castraveţii, varza şi celelalte murături. Dulceaţa şi compotul îl fac la sfârşitul lunii august“, a spus gospodina.

Preţuri legume

Roşii- 1,5- 2 lei kg

Castraveţi- 2 lei kg

Vinete- 2- 2,5 lei kg

Ardei- 3 lei kg

Preţuri fructe

Prune- 2,5 lei kg

Mere- 1,5 lei kg

Caise- 3 lei kg

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite