Ginecologii judecaţi pentru ucidere din culpă îşi aşteaptă sentinţa la Judecătoria Reşiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii ginecologi Florea Borţun şi Iosif Bădescu au fost trimişi în judecată pentru ucidere din culpă la data de 9 octombrie 2008, ca urmare a decesului Gabrielei Agrapinei, o mamă care s-a stins la vârsta de 44 de ani, la câteva zile după ce a dat naştere unei fetiţe cu Sindrom Down.

De atunci, dosarul aflat pe rolul Judecătoriei Reşiţa a avansat foarte greu. Asta pentru că, avocaţii celor doi ginecologi au solicitat efectuarea a tot felul de expertize, care să combată concluziile medicului legist, acesta din urmă stabilind că medicii au cel puţin o parte de vină. Colegiul Medicilor din România şi, mai nou, Institutul de Medicină Legală “Mina Minovici” din Bucureşti i-au găsit nevinovaţi pe Borţun şi Bădescu, numai că, ambele organisme nu au făcut altceva decât să analizeze actele medicale aflate la dosarul cauzei, în niciun caz să efectueze vreo expertiză medico-legală. “În plus, avizul eliberat de “Mina Minovici” e semnat de un domn doctor care s-a mai pronunţat o dată în cauză în calitatea sa de membru al Colegiului Medicilor, ceea ce este anormal. Prea multe probe nu mai sunt de administrat, dosarul se află în curs de finalizare. Şi aşa a fost întârziat destul prin tot felul de solocitări care nu au avut alt scop”, a spus Ioan Agrapinei, soţul femeii decedate în condiţii neclare.
    “Colegiul Medicilor a analizat cazul şi a concluzionat că nu este nicio vină medicală. La fel, doi referenţi, profesorul universitar academician Munteanu Ion de la Timişoara şi Procuratura. Nu ştiu de ce domnul judecător a pus dosarul pe rol”, susţine medicul Florea Borţun. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite