PORTRET / Georgiana Madincea, ornament pentru un Crăciun fericit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgiana Madincea
Georgiana Madincea

Tânăra lucrează decoraţiunile cu pasiune şi dăruire, iar rezultatele muncii sale pot fi admirate după cel mult o jumătate de oră. Georgiana demonstrează că o casă poate fi ridicată chiar şi în 30 de minute, dacă ai multă îndemânare şi eşti talentat.

PROFIL
NĂSCUTĂ. 08.04.1989, Reşiţa
JOB. Studentă în anul II la Universitatea „Eftimie Murgu” Reşiţa, secţia Administrarea Afacerilor
HOBBY. aranjamentele florale, păpuşile din porţelan, plimbările, ieşirile cu cortul
FAMILIE. necăsătorită

Georgiana Madincea iubeşte frumosul de când se ştie. A fost înzestrată cu foarte mult talent şi nu ezită să-l folosească.
Este destul de modestă şi nu-i place să se laude cu ceea ce face. Este amabilă şi are mereu pregătită o vorbă bună pentru toţi cei care îi ies în cale. A descoperit că este talentată încă din copilărie. Atunci lucrările sale, îndeosebi desenele, erau păstrate la loc de cinste.

Georgiana 5

„Desenam foarte frumos, iar desenele mele rămâneau mereu în expoziţiile din şcoală. Mie îmi era ciudă că nu le pot păstra eu, dar aşa se bucurau de ele toţi cei care le vedeau. În timp, am trecut de la desen la confecţionarea unor aranjamente din diverse materiale. Acum, în această perioadă, fac coroniţe pentru Crăciun, dar şi alte podoabe”, a spus Georgiana.
Doi prieteni de ai săi au o florărie, iar aici este locul în care Georgiana îşi lasă liberă imaginaţia pentru a realiza diverse podoabe.

Georgiana 2

Transformă orice material într-o operă
Georgiana se pricepe mai ales la podoabe de Crăciun, fie că este vorba de coroniţe, aranjamente cu lumânări şi clopoţei sau îngeraşi. Din mâinile ei ies lucruri frumoase realizate din materiale banale la prima vedere. „De mică mi-a plăcut să fac din orice lucru urâţel ceva frumos. Încercam să adaptez orice. Imaginaţia mea zboară. Nu-mi dau seama care va fi rezultatul final atunci când mă apuc de lucru. Lucrez cu pasiune şi destul de încet, iar ceea ce fac prinde treptat contur. Nu am un miniproiect stabilit. Văd pe parcurs ce iese. Am realizat o căsuţă ornamentală din beţe de scorţişoară şi crenguţe de brad, iar în faţa intrării am aşezat un Moş Crăciun”, a povestit tânăra. Sursa ei de inspiraţie este pur şi simplu dorinţa de a face lucruri deosebite.

Georgiana 3

A cochetat şi cu muzica
Împreună cu fratele ei Alex, Georgiana a vrut să pună bazele unui proiect muzical. A învăţat cu ajutorul lui să cânte la vioară.
„Nu am insistat foarte mult cu acest instrument. Mă dureau degetele. Un an am cântat la vioară, nu mai mult. Eu şi Alex aveam diverse idei, am vizitat chiar şi un studiou muzical, dar nu s-a concretizat absolut nimic. El cânta la chitară, iar eu aş fi fost vocea.
Este destul de greu să pătrunzi în lumea muzicii şi fără sprijin financiar nu faci nimic”, a spus Georgiana.

Georgiana 2

Întrebări şi răspunsuri

De ce nu ai urmat o Facultate de Arte Plastice?
Este destul de greu să plec din Reşiţa în alt oraş. Îmi place ceea ce studiez şi sper ca într-o bună zi să reuşesc să-mi fac propria afacere, o afacere bazată pe frumos.

Câte păpuşi de porţelan ai?
Am zece păpuşi. Sunt destul de vechi. Le cumpăr din ocico sau de la magazinele în care se găsesc obiecte vechi. Le cumpăr chiar şi fără rochiţe şi le cos eu hăinuţele. Îmi plac foarte mult aceste păpuşi. Parcă ar fi adevărate.

Georgiana 4

Ce-i place
„Îmi place sinceritatea. Îmi place foarte mult să stau cu nepoţelul meu de numai patru anişori. El este totul pentru mine. Cu el îmi petrec toată ziua. Nu în ultimul rând, îmi place frumosul“, a spus Georgiana.


Ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii care nu sunt politicoşi. Nu-mi plac oamenii trişti. Nu sunt de acord cu minciuna. Nu-mi place plictiseala şi încerc şi prin ceea ce fac să aduc culoare, bucurie şi linişte celor din jur“, a mai declarat tânăra artistă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite