Georgian Bohodeanu, viitor jandarm cu talent la teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgian Bohodeanu
Georgian Bohodeanu

Deşi în copilărie era atras de scenă, tânărul a ales să fie la dispoziţia persoanelor care au nevoie de ajutor.

Profil


NĂSCUT. 20.07.1988
EDUCAŢIE. Şcoala Militară de Subofiţeri de jandarmi Grigore Alexandru Ghica din Drăgăşani

Tânărul este dedicat viitoarei sale meserii, pentru care studiază la aproximativ 400 de kilometri de casă. Georgian a ales un job dur în folosul comunităţii, însă iubeşte şi acum teatrul.
Viitorul jandarm a cochetat în copilărie cu această artă şi chiar a reuşit să interpreteze cele mai importante roluri în piesele de teatru montate la şcoală.
„Teatrul este una din pasiunile copilăriei. Este adevărat că poate dacă aş mai avea ocazia să joc în alte piese, aş fi tentat să o fac, dar a fost mai mult o plăcere a copilăriei”, a povestit Georgian.


Jandarmul şi Caragiale


Tânărul a urmat liceul la Oraviţa, oraşul său de baştină. Profesoara de română a fost cea care i-a remarcat talentul. „Am jucat diferite roluri. «O noapte furtunoasă» de Caragiale a fost una dintre preferatele mele. L-am interpretat pe jupânul Dumitrache. Un personaj principal, care în lumea teatrală este foarte jucat şi apreciat”, a explicat tânărul.
Activitatea de actor a rămas totuşi doar la stadiul de începător. La terminarea liceului, Georgian s-a îndreptat spre o altă disciplină: şcoala militară. „Îmi place să fiu în preajma oamenilor, să-i ajut, îmi place adrenalina şi am considerat că această meserie este cea mai potrivită pentru viitorul meu”, a explicat tânărul.


Cum se formează un jandarm


Georgian învaţă acum la Şcoala Militară de Subofiţeri şi Jandarmi de la Drăgăşani. „Deşi nu se mai poartă ideea de armată, eu am admirat mereu această ocupaţie. Consider că este o meserie frumoasă. Mai ales atunci când poţi să îţi ajuţi semenii”, a mai spus elevul.
Prima săptămână de „armată” a fost grea. „A fost dificil câteva zile, până m-am acomodat, dar apoi totul a fost bine. Cel mai greu mi se părea să mă trezesc dimineaţa. Acum a devenit obişnuinţă. Sistemul şcolar de aici presupune ore de curs şi stagii de pregătire. Practic, ne formăm chiar din băncile şcolii”, a povestit Georgian.
Tânărul bănăţean se pregăteşte intens pentru viitoarea meserie. Anul acesta a participat la trei stagii de pregătire la Reşiţa, unde a luat parte la toate acţiunile Jandarmeriei.
„Zilnic avem şase cursuri teoretice. Apoi urmează partea practică. Asta înseamnă tragere sau pregătire fizică”, a încheiat tânărul.

Întrebări şi răspunsuri


Care stagiu de pregătire a fost cel mai interesant?
Până acum, am participat la trei. Primul a fost de pază şi ultimile două, la ordine publică. Stagiile s-au ţinut la Reşiţa. Cele de ordine publică au fost cele mai interesante pentru că îmi place mai mult acţiunea şi contactul cu oamenii.


La ce misiuni ai particiat până acum?
Chiar dacă sunt încă la şcoală, suntem angrenaţi şi noi în tot felul de acţiuni. O misiune la care am participat a fost chiar în Reşiţa. La unul din ştrandurile din oraş. Am fost anunţaţi prin apel la 112 că cinci persoane au intrat fără să plătească în incinta ştrandului. Noi am fost solicitaţi pentru a-i evacua.

Ce-i place

„Pentru că sunt o fire sportivă, îmi place fotbalul şi atunci când îmi permite timpul îmi place să îmi convoc prietenii la un meci. Îmi mai plac boxul şi plimbările în aer liber”.

Ce nu-i place

„Nu îmi place falsitatea oamenilor din jur şi nu îmi place să trăiesc în minciună. Nu cred că trebuie să ne folosim de minciuni pentru a ne atinge scopurile”.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite