Georgian Birou, cel mai cunoscut hair stylist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgian Birou
Georgian Birou

Apreciat pentru sfaturile sale, tânărul este căutat în special de tinerii care vor o schimbare sau vor să fie în pas cu moda. Tânărul Georgian Birou a reuşit în doar un an şi jumătate să-şi câştige reputaţia printre clientele din Reşiţa.

PROFIL
Născut: 2 august 1991
Studii: Colegiul Economic al Banatului Montan, secţia Administraţie Publică

 Pentru că adoră să iasă din tiparele societăţii, cei apropiaţi şi mai nou clientele îi spun Pisi. Încă de la prima întâlnire, tânărul este deschis, ştie să asculte oamenii şi să-şi spună punctul de vedere. Cu toate că este tânăr, Pisi nu uită niciodată că indiferent de opţiunea fiecăruia, onestitatea este foarte importantă.
„Apelativul «Pisi» pleacă de la o glumă făcută în liceu. M-am obişnuit aşa de mult cu acest «Pisi» şi am momente în care mă şi prezint aşa. Mi se pare ceva ieşit din comun, cu care mă identific“, povesteşte Georgian. Tânărul a fost atras de mic de partea de creaţie. „Voiam să fiu designer vestimentar. Făceam o grămadă de schiţe, dar părinţii m-au îndrumat să fac ceva mai vast şi am renunţat la ideea de designer“, spune Pisi.

A încercat frizuri pe propiul păr
La primele încercări de a-şi descoperi talentul, tânărul a decis că dacă vrea o anumită freză, aceasta va ieşi doar dacă se va tunde el. „Îmi doream mult o coafură mai specială şi singura modalitatea de a afla cum aş arăta cu ea era să mă tund singur. Spre surprinderea mea, am şi reuşit“, îşi aduce aminte tânărul. Pentru că de mic a ştiut ce vrea să facă în viaţă, în urmă cu trei ani s-a înscris la un curs de coafură. „După ce am experimentat mai multe freze pe prieteni, am decis că este mai bine să am o diplomă în acest domeniu. Fără să spun nimănui, am făcut rost de bani şi am plătit cursul“, spune Georgian.

Specializare la Viena
Pentru că mătuşa lui avea în administrare mai multe saloane de înfrumuseţare la Viena, tânărul i-a cerut ajutorul pentru a se specializa. „Mihaela, mătuşa mea, m-a încurajat tot timpul în ceea ce priveşte pasiunea mea. În fiecare vară merg în vacanţă la ea ca să reuşesc să-mi definitivez stilul. La început a fost puţin cam greu, dar pe parcursul anilor am reuşit să înţeleg micile secrete ale acestei meserii“, mai spune Pisi.
Perfecţionist din fire, Georgian s-a angajat în Reşiţa într-un salon de înfrumuseţare, unde a rămas timp de un an şi jumătate. „A fost foarte interesant să ajung să cunosc îndeaproape dorinţele oamenilor. În momentul de faţă mă ocup mai mult de şcoală, pentru că sunt în an terminal şi vreau să iau bacalaureatul cu o notă mare pentru că deocamdată nu m-am hotărât dacă o să-mi continuu studiile în România sau să plec din nou la Viena. Este o decizie importantă pentru mine şi prefer să o analizez foarte bine“, povesteşte Pisi.

Întrebări şi răspunsuri

Care ar fi micile secrete pentru un păr sănătos?
Este foarte important să învăţăm să ne spălăm părul aşa cum trebuie şi nu să-l agresăm cu foarte mult şampon sau produse care nu sunt adecvate tipului de păr.

Cât de greu este să găseşti coafura adecvată fiecărei cliente?
Totul trebuie să fie de comun acord. Clienta spune ce-şi doreşte, eu vin cu aprecierea sau îi spun cum ar trebui să fie ca să arate bine şi până la urmă, din discuţii, se ajunge la un numitor comun.

Ce-i place
Îmi plac lucrurile ieşite din comun. Îmi place mult să fac fotografii şi, de fapt, cred că cel mai important lucru pentru mine este atunci când pot să fac oamenii mai fericiţi şi să-i ajut când au nevoie, chiar şi cu o vorbă bună.

Ce nu-i place
Nu-mi place mitocănia şi minciuna, cred că sunt cele mai mari defecte ale oamenilor. De asemenea, nu-mi place bârfa. Oamenii sunt prea ocupaţi cu ceea ce face vecinul, iar dacă fiecare şi-ar vedea de treaba lui cred că totul ar fi în regulă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite