Reşiţa: Generaţiile tinere se întrec în tradiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Casa de Cultură a Studenţilor din Reşiţa pot face gratis un curs de dans popular, pentru a şti cum să se mişte la petreceri.

Tinerii reşiţeni care vor să cunoască paşii de dans popular au ocazia să facă aceste cursuri gratis la Casa de Cultură a Studenţilor din Reşiţa. Deşi dansul popular românesc este unul dintre cele mai spectaculoase dansuri, mulţi tineri nu ştiu să îl danseze.

Cursuri pentru tineri

„Nu am fost interesată până acum să ştiu să joc, însă am observat că cele mai reuşite petreceri sunt cele unde se ascultă şi dansează populară. Îmi doresc să învăţ paşii de dans. Doi paşi la stânga şi doi la dreapta poate oricine”, a spus Anda Crişu, o reşiţeancă. Cei interesaţi se pot înscrie la cursuri: „Facem un apel la tinerii până în 35 de ani să vină la cursurile organizate de noi. Mai ales acum pentru că încercăm să reorganizăm Ansamblul de cântece şi dansuri populare româneşti Flori de Mai. Tinerii sunt îndrumaţi de maestrul coregraf Niţu Moica”, a spus Alina Cumpan, directorul Casei de Cultură a Studenţilor din Reşiţa.

Repetiţile se ţin în fiecare zi de luni şi miercuri, de la ora 19.00, la Şcoala Populară de Artă din Reşiţa.

Cursuri de dansuri populare pot fi urmate şi la Şcoala Populară de Artă din Reşiţa, cu Ansamblul „Reşiţeana”, sau la Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale din Reşiţa, cu Ansamblul „ Semenicul”.

Informaţii suplimentare despre aceste cursuri pot fi obţinute de la numărul de telefon 0255 22 66 98

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite