Garajele sunt un motiv de ceartă între vecinii de pe Aleea Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi reşiţeni au plătit pentru un garaj, dar îşi ţin maşinile în soare. Locatarii unui bloc de pe Aleea Galaţi acuză Agenţia pentru Protecţia Mediului că îşi depăşeşte atribuţiile şi ameninţă cu procese.

15 locatari ai unui bloc de pe Aleea Galaţi din Reşiţa au pus ochii pe un teren aparţinând Primăriei, numai bun pentru ridicarea unor garaje. S-au prezentat hotărâţi la licitaţiile organizate de municipalitate, au pus banii pe masă şi au plecat degrabă să-şi angajeze un constructor şi să obţină avizele necesare.
„Au fost două licitaţii, în decembrie şi ianuarie, pe care noi le-am câştigat. Apoi, am făcut toate demersurile pentru obţinerea autorizaţiilor de construcţie a 15 garaje. Avem plan de urbanism, am plătit impozit, am făcut intabularea, am plătit concesionarea şi a mai rămas să mergem la proiectant. Acesta ne-a spus însă că nu se poate apuca de treabă dacă nu avem aviz de la mediu”, afirmă Nicolae Drăgan.


Fără autorizaţie


Aici au apărut şi problemele, pentru că Agenţia pentru Protecţia Mediului a refuzat să autorizeze construcţia garajelor. „Am fost la Mediu unde am înţeles că ar fi patru reclamaţii de la cetăţeni care locuiesc în zonă. Ei susţin că acolo este spaţiu verde şi cei de la mediu le dau dreptate. Numai că Primăria ne-a arătat documentaţia din care rezultă că nu e niciun spaţiu verde”, se plânge Daniel Zdoba. Cristian Bodan este la fel de revoltat. „Plătesc impozit şi am cheltuit atâţia bani aiurea? Eu am licitat cu încă o persoană şi am concesionat terenul respectiv pentru 250 de euro”, spune Bodan.  Vasile Vlădia, care se află în aceeaşi situaţie, ameninţă că va acţiona Agenţia pentru Protecţia Mediului în judecată şi că va cere despăgubiri.
Marius Bălean, reprezentantul administraţiei publice locale, încearcă să lămurească situaţia. „În Planul Urbanistic General terenul respectiv nu figurează ca fiind spaţiu verde”, a explicat Bălean.


Dezbatere publică pe tema garajelor


Pentru a lămuri lucrurile, Agenţia Pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin i-a convocat la o dezbatere publică, miercuri, la ora 11.30, pe cei care doresc să ridice garajele, pe contestatari, pe proiectant, precum şi reprezentanţi ai Primăriei, Prefecturii şi Consiliului Judeţean.


Cei 15 cetăţeni au primit doar concesiunea terenului. Avizele trebuie să le obţină singuri.
Marius Bălean, primăria Reşiţa


A fost depusă documentaţia pentru construirea unui garaj, dar există mai multe reclamaţii.
Adrian Voicău, Protecţia Mediului

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite