Monumentul istoric Gara Reşiţa Sud va fi reabilitat cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul României a decis în şedinţa de ieri alocarea sumei de aproximativ 175 de milioane de euro pentru modernizarea a 16 gări, printre care şi cea din Reşiţa. Lucrările vor fi finanţate din bani proveniţi de la Uniunea Europeană şi din bugetul statului, prin Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

Construită în urmă cu mai bine de 120 de ani, clădirea Gării Reşiţa Sud a avut parte de puţine lucrări de modernizare, ea fiind monument istoric. Vestea că locul lor de muncă va avea parte de o modernizare i-a bucurat pe angajaţii staţiei CFR, mai ales pentru faptul că cea mai recentă renovare a avut loc în urmă cu aproape zece ani. Pe impegatul de mişcare, Dumitru Aparaschivei l-am găsit la unul dintre cele mai vechi dispozitive din ţară pentru siguranţa circulaţiei.

image

„Sunt aici de peste 20 de ani şi sper să mai prind modernizarea staţiei. Este una dintre cele mai vechi obiective din ţară şi merită investiţia“ , a spus impegatul de mişcare. Astăzi, pragul gării este trecut de tot mai puţini reşiţeni şi asta nu pentru faptul că sala de aşteptare este într-o stare deplorabilă, ci pentru simplul motiv că nu mai au bani să călătorească. „Nu pre aam unde să mă duc. Înainte de criză mai ergeam la rude la ţară, dar mai bine vorbim la telefon “, a spus Ionică Simion, de 52 de ani, din Reşiţa.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite