A mințit din dragoste, iar acum plătește pentru greșelile soţului ei, pe care l-a apărat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Catană a fost obligată să plătească daune de 80.000 de lei
Gabriela Catană a fost obligată să plătească daune de 80.000 de lei

Gabriela Catană a luat asupra sa răspunderea unui accident comis acum opt ani de soţul ei, iar acum plăteşte scump. Femeia de 40 de ani şi martorii accidentului şi-au schimbat în zadar declaraţiile date în faţa procurorului de caz.

Gabriela Catană a cerut revizuirea întregului dosar după ce a fost găsită vinovată de instanţele din Drobeta Turnu Severin, Caransebeş şi Timişoara pentru producerea accidentului rutier din 21 aprilie 2002, de pe drumul dintre Drobeta Turnu Severin şi Motru.

Condamnată la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare şi obligată să plătească daune de 80.000 de lei, femeia spera ca măcar magistraţii Tribunalului Caraş-Severin să constate faptul că accidentul rutier de care este învinuită a fost provocat de soţul ei. Nu a fost mulţumită de modul în care instanţa cărăşeană a instrumentat dosarul şi s-a adresat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, de la care speră să obţină strămutarea cazului. „Am luat fapta asupra mea pentru că soţul era băut şi punea în pericol afacerea noastră. Aveam o şcoală de şoferi. Ulterior, am recunoscut în faţa procurorului că soţul meu a condus. Cei doi martori din maşină şi-au schimbat şi ei declaraţiile, recunoscând că eu mă aflam în dreapta”, susţine Gabriela Catană.

Speriată de soţ

Femeia a fost trimisă în judecată şi condamnată, procurorul de caz, Constantin Şopalcă, fiind convins că aceasta minte. Cu prilejul audierii în vederea prezentării materialului de urmărire penală, Gabriela Catană a declarat: „ştiind că soţul meu este agresiv şi că mă va bate, am luat fapta asupra mea şi, mai mult, am făcut acest lucru pentru a menţine căsnicia din care avem un copil minor”. Cinci luni mai târziu, cei doi soţi au divorţat de comun acord.
„Dacă Radu Catană ar fi determinat-o pe soţie să ia fapta asupra sa, ar mai fi introdus acţiunea de divorţ fără ca procesul penal să fie soluţionat? Greu de acceptat o asemenea variantă, îndeosebi că cei doi sunt instructori la şcoala de şoferi şi o eventuală condamnare penală ar avea consecinţe negative pentru profesie”, a declarat Şopalcă.

Soţul, condamnat de Justiţia Divină

Prin sentinţa civilă nr. 208 din 30.04. 2004, Judecătoria Drobeta Turnu Severin a dispus desfacerea căsătoriei soţilor Catană. La scurt timp, Radu Cătană a sfârşit într-un accident rutier. Aceeaşi soartă a avut-o şi un martor al accidentului, care a susţinut că Gabriela Catană s-a aflat la volanul maşinii care a intrat în cele două căruţe, accidentând cinci persoane.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite