Reşiţa: Instalaţiile GPL neautorizate, bombe cu ceas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Instalaţiile GPL neautorizate, bombe cu ceas
Reşiţa: Instalaţiile GPL neautorizate, bombe cu ceas

Cumplitul accident de circulaţie petrecut lângă Otopeni a provocat umeroase dezbateri legate de cât de periculoase sunt pentru participanţii la traficul rutier maşinile echipate cu instalaţie GPL (gaz petrolier lichefiat).

 O asemenea instalaţie este compatibilă cu aproape orice tip de maşină şi că riscurile sunt minime. Asta, în cazul în care instalaţia este montată într-un service autorizat, pentru că, trebuie precizat, sunt şi destui care se ocupă cu astfel de îndeletniciri în spatele blocului. Un astfel de mecanic auto s-a arătat dispus să monteze pe maşina unui reporter Adevărul, care şi-a ascuns indentitatea, o instalaţie de gaz, în ciuda faptului că nu este autorizat.

„La mine se rezolvă orice. Îţi pun ce vrei. GPL? Dacă îţi cumperi instalaţia, eu ţi-o montez cu două milioane. Dar îţi pot face eu rost una super, la mâna a doua, şi te costă totul opt beţe”, s-a lăudat mecanicul de ocazie.

Ieftin şi sigur

Specialistul consultat de noi condamnă însă asemenea practici. „Din capul locul vă pot spune că nu este deloc periculos să montezi pe maşină o instalaţie GPL. Asta, în cazul în care se face într-un service autorizat”, susţine Gabriel Winch, şef service Procar Skoda.

Inconştienţă

Mecanicii de ocazie montează instalaţii vechi, fără omologare

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite