Frunzăverde este amintit de Iustin Cionca și Aurel Mătiuț în cazul „tăticul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numele preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin apare în interceptările SRI. Potrivit unor convorbiri telefonice interceptate de SRI, numirile în vămile din vestul ţării se fac pe criterii politice.

O nouă serie de interceptări iese la iveală din „dosarul Moraviţa“. De această dată este vorba despre o convorbire telefonică care are loc între deputatul arădean Iustin Cionca şi fostul şef al Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara, Aurel Mătiuţ. În convorbirea celor doi apare şi numele preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde. Discuţia lor vizează modul în care ar putea interveni pentru o cunoştinţă care vroia o funcţie în vămile din Caraş-Severin. Potrivit persoanelor interceptate, „fiecare judeţ are tăticul lui”. Discuţia a avut loc pe data de 16 octombrie a anului trecut, la ora 17.56. În aceeaşi discuţie, un alt nume important care apare este Gheorghe Seculici, actual consilier judeţean la Consiliul Judeţean Arad şi fost preşedinte al acestui for. 

Cine e „tăticul“?
După ce Mateiuţ i-a precizat lui Cionca faptul că persoana care urma să fie angajată nu a ajuns la preşedintele Consiliului Judeţean, acesta i-a răspuns: „Na, atunci să meargă unde vrea ea…! I-ai spus! Foarte bine i-ai spus! Până la urmă fiecare judeţ. e un tătic acolo, să se ducă acolo! Nu ne băgăm noi dintr-un judeţ în alt judeţ!”, spune deputatul în interceptarea SRI.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, a declarat că nu a fost contactat de niciuna dintre cele două persoane.
„În documentul respectiv, doi indivizi vorbesc de mine, niciunul dintre ei nu a vorbit cu mine. Nu am nicio legătură cu acest subiect şi nu am intervenit pentru numirile de la vămi. Nu îmi place lumea lor”, a spus pentru ADS Reşiţa, Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Acesta numeşte conversaţia lor „evazivă”, fiind vorba despre angajarea unui bărbat şi a unei femei. Frunzăverde a mai spus că din interceptări reiese faptul că el nu a fost contactat.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite