Frontieriştii corupţi de la Naidăş rămân în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Tiucă, Alin Munteanu şi Sorin Brebu urmează să petreacă alte trei săptămâni în arest. Poliţiştii de frontieră mituiţi de gruparea Halăs au făcut recurs, acesta urmând a se judeca, cel mai probabil, luni, la Curtea de Apel Timişoara. Alături de ei se află şi Petrică Radovan, cunoscut ca fiind comerciant de tutun de contrabandă.

Tribunalul Caraş-Severin a admis ieri propunerea procurorilor DIICOT şi a prelungit cu 20 de zile mandatele de arestare preventivă emise pe numele celor trei poliţişti de frontieră de la Naidăş acuzaţi de luare de mită şi cercetaţi penal ca urmare a declaraţiilor făcute de membrii grupării Halăs. În timp ce contrabandiştii de ţigări au scăpat de cătuşe, oamenii legii care s-au lăsat corupţi se chinuie să iasă din arest. „Tribunalul Caraş-Severin a fost sesizat cu propunerea formulată de DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin privind necesitatea prelungirii măsurii arestării preventive instituite faţă de cei patru inculpaţi. A fost admisă propunerea respectivă şi s-a dispus prelungirea arestării preventive pe o perioadă de 20 de zile, soluţie în urma căreia toţi cei patru inculpaţi au declarat recurs”, a precizat Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.
    Avocatul lui Tiucă, Brebu şi Radovan este optimist şi crede că instanţa îi va pune în libertate cât de curând. „Prelungirea cu doar 20 de zile a măsurii arestării preventive mi se pare a fi un pas bun spre punerea definitivă în libertate. Noi am cerut înlocuirea arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea întrucât poliţiştii sunt suspendaţi din funcţie. Mai mult decât atât, sunt la dispoziţia Inspectoratului. Acest dosar se bazează pe dosarul Halăs, care e deja încheiat. Mai sunt nişte probe de făcut, un poligraf, nişte confruntări şi cam atât în faza de urmărire penală. Clienţii mei şi-au menţinut declaraţiile date în faza de urmărire penală şi nu au făcut declaraţii suplimentare”, a spus Cosmin Bolosin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite