Reşiţa: Fratele criminalului care şi-a ucis mama aduce acuzaţii grave medicului care l-a externat (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Fratele criminalului care şi-a ucis mama aduce acuzaţii grave medicului care l-a externat (GALERIE FOTO)
Reşiţa: Fratele criminalului care şi-a ucis mama aduce acuzaţii grave medicului care l-a externat (GALERIE FOTO)

Pentru că Marius Stângu, medicul care l-a externat pe criminalul care şi-a ucis mama refuză să vorbească, Gabriel Petrovici, un alt medic al Spitalului de Neuropsihiatrie din Gătaia răspunde în locul său

CITEŞTE ŞI: Reşiţa: Criminalul care şi-a ucis mama este dus la Jilava pentru expertiză psihiatrică

Reşiţa: Criminalul care şi-a ucis mama este arestat pentru 29 de zile

Reşiţa: Criminalul care şi-a ucis mama se credea descendent al Dinastiei Romanovilor şi luptător în legiunea străină

Reşiţa: EXCLUSIV Criminalul care şi-a ucis mama a scris mesaje halucinante pe uşa camerei sale (GALERIE FOTO)

Diagnosticul dat de doctorul Marius Stângu lui Dănuţ Bujor, criminalul care şi-a ucis mama, i-a permis acestuia să-şi trateze problemele psihice la domiciliu. După doar trei săptămâni de zile, acesta a fost externat de la Spitalul de Neuropsihiatrie din Gătaia. Pacientului Dănuţ Bujor nu i s-a eliberat nicio reţetă de tratament. “Din judeţul Timiş nu se pot elibera reţete pentru judeţul Caraş- Severin. Pacientul trebuia să meargă, după ce a fost externat de la noi, la un alt medic de specialitate pentru un nou control în urma căruia i s-ar fi eliberat o reţetă care ar fi fost valabilă în Caraş- Severin“, a spus Gabriel Petrovici, un alt medic de la spitalul din Gătaia.

Şi-a întrerupt tratamentul

Cu toate acestea, întors acasă, Dănuţ Bujor a refuzat să mai meargă la doctor. A refuzat şi medicamentaţia pe motiv că părinţii lui, spioni, ar fi vrut să-l otrăvească. Problemele tânărului s-au agravat. Bogdan Bujor, fratele criminalului care şi-a ucis mama îl învinovăţeşte în primul rând pe Marius Stângu. “Aveau o relaţie foarte ciudată. Chiar fratele meu mi-a spus cum i-a semnat biletul de externare înterbându-l ce diagnostic să-i pună. I-a pus unul la întâmplare, pentru că el era mult mai bolnav. Am încercat de atâtea ori să-l închidem la un spital de specialitate dar a fost foarte complicat. Am făcut plângeri şi al poliţie, iar dosarul a ajuns la insanţă. Normal ar fi, ca într-un spital de bolnavi psihic, aceştia să fie lăsaţi fără lucruri personale, fără haine şi să aibă un sistem de securitate mai avansat. El putea să plece când vrea şi să facă ce vrea“, a declarat Bogdan Bujor în exclusivitate pentru Adevărul.

Procedurile grele au dus la o tragedie

Gabriel Petrovici, doctor la Spitalul de Neuropsihiatrie din Gătaia ne spune exact care sunt procedurile pentru ca un bolnav să fie închis pe o perioadă lungă de timp. “Internările sunt de două feluri. Un bolnav este internat voluntar, sau dacă este grav bolnav în mod involuntar. Ca acest pacient să fie internat cu forţa ar fi fost necesar acordul a trei părţi din familie. Ar fi trebuit apoi o decizie judecătorească dacă pacientul nu ar fi avut discernământ. După aceea bolnavul ar fi fost examinat de o comisie formată din trei doctori ai spitalului, care ar fi stabilit un diagnostic clar şi apoi ar fi fost internat“, a spus doctorul Petrovici.

Marius Stângu contraatacă

Medicul Marius Stângu, cel care l-a diagnosticat şi externat pe criminalul care şi-a ucis mama fuge de orice responsabilitate. Pe motiv că acesta este în concediu, a refuzat să dea explicaţii. Singurul lucru pe care acesta l-a spus pe un ton răsit este faptul că tatăl lui Dănuţ Bujor a venit să-l ia pe acesta din spital, lucru care nu este confirmat de Bogdan Bujor, fratele criminalului. Marius Stângu refuză să explice diagnosticul său vis-a vis de Dănuţ Bujor. “Căutaţi în cărţi de specialitate şi aflaţi acolo“, a declarat acesta. Despre veridicitatea diagnosticului nu doreşte să comenteze nici doctorul Gabriel Petrovici. “Tot ce pot să vă spun este că diagnosticul respectiv permite pacientului tratament la domiciliu. Am şi eu astfel de pacienţi care sunt acasă acum. Cât de grav era bolnav Dănuţ Bujor nu pot să vă spun. Nu doresc să acuz pe nimeni în necunoştinţă de cauză“, a spus în încheiere doctorul Gabriel Petrovici de la Spitalul de Neuro Psihiatrie din Gătaia.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite