Fotbalistul contrabadist de ţigări a scăpat de puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florian Halăs, jucător de fotbal la echipa de Liga a IV-a AS Oraviţa, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere de Tribunalul Caraş-Severin. Membrii grupării conduse de acesta au primit pedepse şi mai blânde.

Magistraţii Tribunalului Caraş-Severin au arătat clemenţă faţă de membrii grupării conduse de Florian Halăs după ce aceştia au dat informaţii preţioase organelor de cercetare penală şi le-au dat pedepse cu suspendare. Florian Halăs a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, în timp ce, Petru Tare, Cosmin Bumbu, Ştefan Muntean, Dalibor Jurcă, Cristian Szilagyi şi Pavel Ţunea au primit câte doi ani. “Modalitatea de executare la toţi este suspendare sub supraveghere. Toţi au termen de încercare cinci ani, iar Halas şase. Din acest termen de încercare se deduce durata arestării preventive. Pe perioada acestei suspendări sub supraveghere ei au o serie de obligaţii: trebuie să se prezinte la date fixate la judecătorul desemnat cu supravegherea lor, trebuie să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte opt zile, să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii de natură să le fie controlate mijloacele de existenţă, nu au voie să intre în vămi, în puncte de trecere a frontierei decât în situaţia în care părăsesc ţara”, a precizat judecătorul Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin. Toţi cei şapte tineri au fost puşi de îndată în libertate.
“Este o soluţie temeinică şi legală”, a comentat sentinţa, Loredana Sabo, avocata lui Halăs. “Împreună cu distinşii mei colegi, cred că am făcut o apărare bună, iar argumentele juridice pe care le-am prezentat în faţa instanţei au dus la o sentinţă favorabilă clientului meu, precum şi celorlalţi”, a declarat Cosmin Bolosin, apărătorul ales de Szilagyi.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite