Foştii deţinuţii poliţici din Caraş- Severin se pregătesc de proteste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deţinuţii politici vor protesta şi ei alături de bugetari
Deţinuţii politici vor protesta şi ei alături de bugetari

Victimile dictaturii comuniste din Caraş-Severin se pregătesc să protesteze în această săptămână în faţa prefecturii. Acestea se tem că vor rămâne fără gratuităţile din ultimii 20 de ani dar, şi cu îndemnizaţii diminuate.

În felul acesta, ele vor să se alăture celorlalte categorii sociale care şi-au manifestat nemulţumirile faţă de măsurile de austeritate. Membrii Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi a Victimelor Dictaturii Comuniste, Filiala Caraş-Severin (AFDPVDC) se tem că vor rămâne fără gratuităţile conferite de lege.

 În ultimii 20 de ani aceştia au beneficiat, între altele, de gratuităţi la biletele de călătorie pe tren şi autobuz, la biletele de tratament, la impozite şi taxe, precum la şi abonamente radio-tv."Ne readuc la trăiri identice cu perioada în care ne-am pierdut nu numai demnitatea umană, ci şi bunurile materiale agonisite de generaţii", a spus Nicolae Ciurică, preşedintele filialei cărăşene. Cornelia Fetea, vicepreşedinte al filialei judeţene, care a petrecut cinci ani în Bărăgan, nu exclude posibilitatea ca, săptămâna viitoare, ea şi colegii săi de suferinţă să protesteze în faţa prefecturii pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de această decizie.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite