Reşiţa: Foc de tabără şi cartofi copţi, în miez de noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Foc de tabără şi cartofi copţi, în miez de noapte
Reşiţa: Foc de tabără şi cartofi copţi, în miez de noapte

Costurile unei astfel de petreceri sunt de criză, tinerii cheltuind mult mai puţin pe o distracţie la ţară decât în club.

Foc de tabără, grătare, cartofi copţi şi karaoke în jurul focului, acestea sunt ingredientele de bază ale unei petreceri în aer liber. Din ce în ce mai mulţi tineri reşiţeni lasă discotecile şi se retrag la ţară pentru a da startul unei distracţii în aer liber. Gabriel Soran, este un reşiţean de 27 de ani care are o casă în localitatea Driglovăţ, un sat situat deasupra municipiului Reşiţa. Tânărul şi-a ţinut ziua de naştare organizând o petrecere în aer liber.

„Nu este prima petrecere de acest gen. Am o trupă foarte mare de prieteni şi obişnuim să ţinem chefuri aici. Cheltuim mult mai puţin decât într-o discotecă şi avem parte de natură, mâncare la foc de tabără şi o distracţie pe cinste. Nu contează nici dacă vremea ţine cu noi sau nu. Am organizat petreceri şi iarna când era foarte frig afară“, a spus tânărul reşiţean.

Aniversări cu prietenii, în atmosferă rurală

Prietenii lui Gabriel sunt mai mult decât încântaţi că pot evada din agitaţia cluburilor de noapte pentru a se bucura de natură. „Şi eu mi-am organizat ziua de naştere aici împreună cu o foarte bună amică. Am avut foarte mulţi invitaţi şi împreună, pentru mâncare şi băutură, am cheltuit aproximativ 300 de lei. Într-un local ar fi costat dublu poate chiar mai mult“, a spus Andrei State, prietenul lui Gabriel Soran.

Ei nu sunt singurii tineri care apelează la acest gen de petrecere. Reşiţenii se simt în largul lor departe de ochii lumii bucurându-se de intimitatea şi căldura prietenilor şi a rudelor. Costurile unei astfel de petreceri sunt reduse, asta dacă băutura este cumpărată direct din depozit, iar carnea de mici şi grătare sunt achiziţionate din măcelării.

Cât costă o petrecere la foc de tabără

Dacă băuturile răcoritoare sunt achiziţionate din hypermarketul din municipiu, reşiţenii pot cumpăra cu 7,5 lei două sticle de doi litri de suc. Vinul cumpărat din cramă este şi el mai ieftin, vinul de casă având un preţ de 5 lei litrul. Carnea de mici ajunge la 18 lei direct preparată pentru grătar. Delicatesea fiecărei petreceri în jurul focului sunt cartofii copţi în jar.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite