Fiul consilierului judeţean Toni Novăcescu a fost arestat preventiv în dosarul “Motorina”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Gorj a admis propunerile de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Tony Novăcescu,  Iustin Moţa, directorul Bazei de Aprovizionare Rovinari din cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), şi a administratorilor altor două firme, Bogdan Marius Mara şi Elena Aida Prisacă.

Gheorghe Tony Novăcescu, fiul consilierului judeţean Toni Novăcescu, a fost arestat preventiv ca urmare a unei afaceri murdare cu motorină. „Este vorba despre doi administratori din Caraş-Severin şi despre o femeie şi un bărbat din judeţul Gorj. Bărbatul din Gorj, director al Bazei de Aprovizionare Rovinari, a fost prezentat Parchetului şi Tribunalului Gorj sub aspectul comiterii infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice şi complicitate la înşelăciune, prin facilitarea achiziţionării cantităţii de aproximativ 200 de tone de motorină, între o societate comercială din Caraş- Severin  şi una din Târgu-Jiu, valoarea prejudiciului fiind de 1.035.522 de lei. Celelalte trei persoane sunt cercetate pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune”, a declarat Bogdan Scafeş, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Tun de un milion de lei
La prima vedere, afacerea pare a fi cât se poate de simplă. Iustin Moţa, directorul Bazei de Aprovizionare Rovinari din cadrul SNLO, a facilitat în perioada august-septembrie 2010 încheierea unui contract între firmele din Moldova Nouă, reprezentate de Novăcescu jr. şi Mara, şi o staţie Peco din Târgu-Jiu, patronată de Elena Aida Prisacă. Pe baza acestui contract s-au achiziţionat 200 de tone de motorină de la SNLO, pentru care Iustin Moţa ar fi acceptat bilete la ordin fără acoperire. Ulterior, firmele din Moldova Nouă au intrat în insolvenţă, fapt care a dus la prejudicierea companiei de stat cu aproximativ 1.000.000 de lei.


Consilierul judeţean de Caraş-Severin, Toni Novăcescu, susţine că nu ştie prea multe despre afacerea care i-a trimis fiul în arest. „A picat nevinovat, el nu are nicio firmă, nu a făcut parte din firma respectivă, ci doar a fost împuternicit de cineva să meargă la semnarea contractului”, a declarat Novăcescu senior. Iustin Moţa le-a spus jurnaliştilor că este vorba despre o înscenare, iar patroana benzinăriei din Târgu-Jiu a vorbit despre interese ascunse şi a precizat că este nevinovată.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite