Reşiţa: Fitness în bazin pentru toate vârstele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Fitness în bazin pentru toate vârstele
Reşiţa: Fitness în bazin pentru toate vârstele

Zilnic, aici vin peste 200 de persoane pentru a face mişcare într-un mod extrem de plăcut şi de relaxant. Bazinul a fost redeschis în urmă cu câteva zile, dar deja are foarte mulţi clienţi dornici să se bălăcească.

Dacă sălile de fitness şi de aerobic sunt invadate de domnişoarele sau de adolescenţii care visează la un corp lucrat, la bazinul de înot vin reşiţeni de toate vârstele. Cei mai mulţi sunt copii. „Îmi plac scufundările. Vin aici din plăcere”, ne-a spus Sorana, o puştoaică de 10 ani. Marea lor majoritate ştiu să înoate foarte bine şi nu vor decât să petreacă o oră de linişte într-o apă curată şi cu un fond muzical adecvat. Pentru a nu fi probleme, toţi cei care vin aici sunt atent supravegheaţi.

Bazinul este ca nou
„Noi trebuie să stăm pe margine şi să-i urmărim. Avem câteva reguli foarte bine stabilite pe care toţi cei care intră în bazin trebuie să le respecte. Pentru persoanele care nu ştiu să înoate se fac şi cursuri de iniţiere. La primele ore este permis să se intre chiar şi cu colacul în bazin, sau cu pluta. Pe un culoar de înot nu intră mai mult de şase persoane”, a spus Nicolae Ion, instructor supraveghetor.
Bazinul a fost redeschis după o lună de pauză. „ În fiecare an, în august, scoatem apa şi facem o revizie tehnică a instalaţiei şi a cuvei. Se face o cosmetizare generală a întregului complex sportiv. Este luna în care oamenii pleacă în concedii şi ne permitem să închidem. Rosturile sunt tratate cu soluţii speciale care nu permit formarea unor bacterii. Am deschis de cinci zile şi avem peste 300 de abonamente, iar de la începutul anului am ajuns la abonamentul cu numărul 3.000”, a declarat Florin Logofătu, administratorul bazinului de înot.

Obligaţii pentru înotători
Cei care vin la bazin trebuie neapărat să aibă o adeverinţă de la un medic dermatolog. Obligatoriu trebuie purtată casca, iar pentru cei cu ochii sensibili - ochelarii de protecţie. Un abonament de 24 de ore costă 600 de lei, pentru micuţi şi adolescenţii care au 16 ani, sau 120 de lei pentru adulţi.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite