Reşiţa: Fetele ucise în carnagiul din Banat au fost comemorate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Fetele ucise în carnagiul din Banat au fost comemorate
Reşiţa: Fetele ucise în carnagiul din Banat au fost comemorate

La o lună după tragicul eveniment, mormântul fetelor din cimitirul numărul 7 al municipiului este şi astăzi vizitat.

Tragicul accident care a curmat viaţa mai multor persoane, în urmă cu o lună, printre care şi Adelina Ardelean şi Delia Roşianu, a lăsat în urmă consecinţe. Colegii, prietenii, şi rudele fetelor sunt şi astăzi marcaţi de evenimentul care le-a schimbat viaţa. Oamenii care locuiesc lângă cimitir spun că zilnic mormântul fetelor este vizitat de tineri dar şi de persoane care nu le-au cunoscut pe cele două fete.

„Am fost şi eu la mormântul copilelor, pentru că am aflat de tragica veste din presă. Eu sunt mamă, şi bunică şi ştiu ce este în sufletul părinţilor. Am pus câte o floare pentru fiecare la mormânt”, a spus astăzi Maria Dragomiroiu, o pensionară de 65 de ani care locuieşte pe stradă cu Cimitirul 7.

Monument funerar pentru majorete

Ieri ar fi fost majoratul Adelinei Ardelean, motiv pentru care toţi prietenii şi colegii au ţinut un moment de reculegere la cimitir. Pe locul în care se odihnesc cele două fete va fi amenajat un monument funerar. „Am văzut proiectul. Arată superb. Totul va fi îmbrăcat în marmură albă iar deasupra va fi pusă o poză mare cu chipul Adelinei şi al Deliei”, a spus Roxana Micşa, colega de bancă a celor două fete.

Deocamdată, sanctuarul care va fi construit în cinstea fetelor este în fază de proiect. „Nu au venit încă la noi. Dacă doresc să facă aşa ceva, în primă fază trebuie să vină cu proiectul la noi. După aceea vom vedea ce presupune întreaga construcţie, trebuie vorbit cu constructorul şi vedem dacă se poate realiza o lucrare atât de amplă. Eu îi sfătuiesc ca prima dată să vină la noi“, a spus în această dimineaţă Vasile Damian, şeful sectorului de Administraţie a Cimitirelor şi pompe Funebre din cadrul Societăţii Prescom Reşiţa.

Cele două prietene au fost plânse de colegi


Peste 40 de tineri au organizat ieri o paradă de 12 maşini, care a traversat oraşul. Parada a fost condusă de un autoturism pe care trona o poză mare cu chipul celor două fete. Clipele pe care tinerii le-au petrecut la mormânt au fost pline de tăcere. Peste jumătate de oră au ţinut un moment de reculegere printre lacrimi şi suspine. Ziua a fost aleasă tocmai pentru că ieri, Adelina Ardelean şi-ar fi sărbătorit majoratul.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite