Reşiţa: Ildiko Farcaş trăieşte în ritm de tango

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crescută într-un orfelinat, tânăra reşiţeancă a reuşit să-şi urmeze ambiţiile şi să-şi atingă ţelurile.

Profil
Născută - 20 decembrie 1988 la Reşiţa
Educaţie - Absolventă a Grupului Şcolar Industrial Construcţii Montaj din Reşiţa
Pasiuni - Handbalul
Ocupaţie - Elevă


Faptul că a crescut într-un centru de plasament nu a fost un obstacol în calea viselor sale. În urmă cu doi ani a făcut cunoştinţă cu dansul de societate şi dansurile sportive. A fost atât de atrasă de graţia şi eleganţa pe care i-o oferă dansul, încât se gândeşte foarte serios să-şi transforme pasiunea într-o frumoasă meserie.

„Eu nu m-am dus la dansuri doar ca să învăţ să dansez, m-am înscris la cursuri ca să fac performanţă. Aş vrea să fiu coregraf sau instructor de dans pentru că mi-a plăcut să dansez de mică. Vreau să-i învăţ şi pe alţii ceea ce ştiu eu. Poate după examenul de bacalaureat am să mă gândesc mai serios la această posibilitate”, a spus adolescenta.

Dansul îi oferă totul

Fata spune că dansul îţi oferă mult mai mult decât şi-ar putea imagina cineva. “Eu tot timpul am fost mai cochetă, mai aranjată şi de aceea am fost atrasă de acest sport. Dansul îţi dă foarte multă eleganţă, graţie şi fineţe“, a spus tânăra reşiţeancă. Atunci când s-a înscris pentru prima dată la cursurile de dans a avut norocul că danseze cu unul dintre tinerii cu care-şi împarte zilele în centrul social Speranţa din Reşiţa. S-au completat de minune, iar ambiţia i-a urcat repede în top. Anul trecut, Ildiko şi partenerul ei Dorin au ieşit vicecampioni în zona de vest a ţării la concursul organizat în Reşiţa. “Am ieşit pe locul al doilea la categoria noastră. Am fost invitaţi şi la multe evenimente, iar faptul că am obţinut acest titlu a însemnat foarte mult pentru noi”, a spus tânăra.

În spatele succesului au stat totuşi multe ore de muncă şi repetiţie. „În dans, în primul rând trebuie să ai talent. Trebuie să fi atent şi să munceşti. La început ne pregăteam mai puţin, dar în timp am început să dansăm din ce în ce mai mult. În acelaşi timp făceam şi antrenamente de pregătire”, a adăugat Ildiko.

Bacul îi bate în geam

În prezent, Ildiko a lăsat de-o parte pantofii de dans. Asta pentru că se pregăteşte serios să intre la facultate. „Am să dau la facultate aici, în Reşiţa. În primă fază am să merg pe turism, dar dacă nu intru, voi merge la asistenţă socială”, a spus adolescenta.

Ildiko are ambiţii mari, asta pentru că viaţa i-a refuzat unele privilegii. După ce va trece cu succes peste examenul de bacalaureat şi va intra la facultate, tânăra dansatoare se va apuca din nou de dansuri. “Nici acum nu mă pot abţine. Mai dansez prin casă, mai fac exerciţii, dar deocamdată nu mai merg la cursuri pentru că trebuie să obţin rezultate bune la examen“, a mai spus Ildiko Farcaş.


Întrebări şi răspunsuri
Cât de important este dansul pentru organismul unei persoane?
Este foarte important din toate punctele de vedere. Corpul tău lucrează, ţi-l modelezi frumos. Pe de altă parte, dansul îţi dă eleganţă şi graţie. Este şi o modalitate de a te elibera.

Cât de important este să ştii să dansezi dansuri de societate în zilele noastre?
Din păcate, am văzut că în zilele noastre nu prea se mai pune accent pe dansurile de societate. Totuşi, eu cred că este foarte important pentru o femeie să ştie să danseze. Toată lumea o va privi.

Care este dansul tău preferat ?
Îmi plac foarte mult dansurile latino, pentru că te mişti într-un ritm mai alert. Pe de altă parte, îmi place şi tangoul. Aceste două dansuri sunt preferatele mele

ce-i place
Îi place tinereţea sa, de care se bucură în fiecare clipă. Face lucrurile caracteristice tinerilor. Îi place să asculte muzică şi să profite de timpul său liber cu prietenii. Ieşirile la plimbare sau o seară petrecută în discotecă sunt unele din activităţile ei preferate. Le împarte de fiecare dată cu cei mai apropiaţi prieteni.
ce nu-i place
Nu-i place că toţi orfanii care se află în centrele de plasament nu au posibilităţiile şi privilegiile pe care le au cei cu familie. Nu-i place că micuţii din centru nu sunt ajutaţi de nimeni.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite