Reşiţa: Familiile morţilor în carnagiul din Banat cer daune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Familiile morţilor în carnagiul din Banat cer daune
Reşiţa: Familiile morţilor în carnagiul din Banat cer daune

Poliţiştii au început urmărirea penală împotriva lui Claudiu Hauptmann pentru ucidere din culpă şi i-au reţinut permisul.

Apropiaţii familiilor victimelor spun că familiile Roşianu şi Borlovan s-au constituit ca „parte civilă” în proces şi au cerut daune, în timp ce familia Ardelean ar fi refuzat.

„Au fost audiaţi urmaşii victimelor, marţi şi miercuri şi, desigur, am fost audiat şi eu, la Poliţia Timişoara. Aceştia s-au constituit ca parte civilă, ca şi societatea pe care o reprezint, care a cerut şi daune materiale“, a spus Ştefan Costin, directorul firmei la care lucra Ştefan Borlovan.

Familiile celor trei muncitori din Espero, Pârvulescu şi Ţiţirigă, ca şi familia Borlovan, s-au constituit de asemenea parte civilă şi au cerut daune. Irina Jurchiţa, soţia uneia dintre victimele din Espero, a cerut daune şoferului inconştient, care i-a distrus familia. „O să mă constitui parte civilă în proces. Banii nu o să îl aducă înapoi pe soţul meu, însă vreau să reuşesc să asigur un trai cât mai bun copilului”, a spus Irina.

Ea îl consideră vinovat atât pe şofer, cât şi pe părinţii acestuia. „El este vinovat pentru teribilismul de care a dat dovadă, dintr-o prostie probabil, ca să îşi impresioneze prietenii. Însă părinţii lui au o parte din vină pentru că l-au educat aşa şi pentru că i-au cumpărat o maşină puternică”, a adăugat femeia. 

Expertiză la maşină

Potrivit directorului firmei la care lucrau o parte din victime, Ştefan Costin, poliţia i-a cerut acordul pentru expertizarea maşinii în care şi-au pierdut viaţa cei patru. „Am fost întrebat doar dacă sunt de acord cu expertizarea maşinii şi am spus că sunt de acord. Familia Jurchiţa a avut ceva obiecţii prin avocatul dumnealor, dar nu ştiu exact ce”, a mai spus Costin.

Potrivit unor surse apropiate familiilor victimelor, poliţia ar fi reuşit să-l audieze chiar şi pe Claudiu Hauptmann, autorul acestui accident.

În momentul accidentului din 6 iulie, tânărul Claudiu Hauptmann conducea un autoturism Peugeot 207, al cărui vitezometru se oprise la viteza de 130 km. Toţi cei patru pasageri ai autoturismului Espero, cu care acesta s-a ciocnit, au decedat pe loc şi două pasagere din maşina lui Hauptmann, printre care şi iubita lui.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite