Reşiţa: Factura pune lacăt pe centrale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Factura pune lacăt pe centrale
Reşiţa: Factura pune lacăt pe centrale

Reşiţenii revin la sistemul centralizat de încălzire şi renunţă la centrala de apartament, pe gaz. Costul, destul de ridicat, al facturilor la gaz, pe timp de iarnă, îi determină pe cei cu sistem propriu de încălzire să revină la CET.

Apropierea sezonului rece îi pune pe gânduri pe reşiţenii care acum câţiva ani au optat pentru sistemul de încălzire individual. În timp, mulţi şi-au montat centrale termice, iar acum, din cauza scumpirii gazului, reşiţenii îşi fac planurile pentru iarna care urmează. Astfel, numărul celor care solicită racordarea la sistemul centralizat este destul de mare, fiind înregistrate peste 100 de solicitări la CET. „Mă gândesc să optez pentru sistemul de încălzire de la CET pe orizontală. Am înţeles că este mult mai avantajos. Şi mai cald în apartament. Poate voi renunţa la centrala de apartament”, a spus Ioan Franţ, un reşiţean care locuieşte pe bulevardul Republicii, Nr. 7. Un alt reşiţean are deja actele semnate şi banii pentru investiţie pregătiţi. „Am ales racordarea la sistemul pe orizontală. Voi avea contor propriu, iar pe calorifere se montează repartitoare. Încălzim atât cât vrem. Investiţia costă cam 3.500 de lei, dar în câţiva ani scot banii. Cu centrala pe gaz este destul de scump”, a explicat Viorel Bugeac, un alt reşiţean care locuieşte pe bulevardul Republicii.

Pereţi „căptuşiţi”
Cum în urmă cu opt, nouă ani, sistemul de încălzire al oraşului era ineficient, oamenii au ales centrale termice individuale pe gaz metan. „Aveam cel mult 16 grade iarna în camere. Ne-am montat centrală. Cum a început să crească preţul la gaze am plătit tot mai mult. Am ajuns la facturi de peste 300 de lei pentru 54 de metri pătraţi. Am izolat acum, în vară, pereţii apartamentului ca să plătim mai puţin”, a spus reşiţeanca Maria Preda care locuieşte pe strada Petru Maior.

Reşiţenii care doresc să beneficieze de sistemul de încălzire pe orizontală au de parcurs câţiva paşi.

În primul rând trebuie să verifice dacă blocul în care locuiesc mai este, sau nu, racordat la sistemul de încălzire al CET Energoterm.

Trebuie să se depună o cerere la registratura CET, după care se vor face verificările necesare de către salariaţii CET. O primă condiţie de rebranşare ar fi ca cei care stau în imobilul respectiv să nu aibă datorii către societatea care furnizează căldura şi apa caldă.

În funcţie de situaţia în care se găseşte blocul, racordat sau nu la sistemul centralizat, solicitantul primeşte o serie de acte care trebuie completate şi semnate chiar şi de administrator.

Cei care doresc rebranşarea, sau racordarea la sistemul de încălzire pe orizontală pot obţine primele informaţii dacă se prezintă la sediul societăţii, Bulevardul Revoluţia din Decembrie numărul 1, sau la numărul de telefon 0255/211.565.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite