Reşiţa: Doi africani străbat pe jos toată Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Doi africani străbat  pe jos toată Europa
Reşiţa: Doi africani străbat pe jos toată Europa

Pierre şi Tina Ruan au plecat din cel mai nordic punct al Norvegiei în luna martie a anului 2008.

De atunci şi până astăzi, cei doi soţi au străbătut jumătate din Europa pe jos. Marcaţi de boala de care suferă copilul unor prieteni de familie, dar şi de faptul că tratamentul pentru sindromul Charge este costisitor şi greu de realizat, Pierre şi Tina doresc să povestească, în fiecare ţară parcursă, despre boala care distruge milioane de copii.

„În aproape doi ani de când suntem în expediţie am găsit o singură persoană care cunoştea sindromul. Copiii bolnavi de Charge au probleme mari. Totuşi, din punct de vedere mental, sunt normali ca noi toţi“, a spus Pierre. Soţii Ruan se află zilele acestea în judeţul Caraş-Severin. Se îndreaptă către oraşul Anina. Tinerii merg pe jos însoţiţi de cei doi câini ai lor, Akela şi Gulliver.

„Până acum am parcurs 5.200 de km şi mai avem 2.800 de km. În total, sunt 8.000 de km până în Cape Tenaro din Grecia“, a spus Tina Ruan. Pentru a face rost de banii necesari unei expediţii de acest gen, cei doi şi-au vândut toate bunurile. Până acum, au cheltuit aproape 3.000 de euro, însă cel mai costisitor a fost echipamentul, pentru care au cheltuit 20.000 de euro.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite