Reşiţa: Doi africani care străbat Europa pe jos au poposit în Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Doi africani care străbat Europa pe jos au poposit în Banat
Reşiţa: Doi africani care străbat Europa pe jos au poposit în Banat

Soţii Ruan fac o expedieţie la pas cu scopul de a aduce sindromul „Charge” în atenţia publică.

Pierre şi Tina Ruan au plecat din cel mai nordic punct al Norvegiei în luna martie a anului 2008. De atunci şi până astăzi, cei doi soţi au străbătut jumătate din Europa pe jos. Marcaţi de boala de care suferă copilul unor prieteni de familie, dar şi de faptul că tratamentul pentru sindromul Charge, o asociere a mai multor malformaţii congenitale, este costisitor şi greu de realizat, Pierre şi Tina doresc să facă cunoscută fiecărei ţări parcurse boala care distruge milioane de copii. “În aproape doi ani de zile de când suntem în expediţie am găsit o singură persoană care cunoştea sindromul Charge. Copiii bolnavi de Charge au probleme de respiraţie, cu auzul, văzul şi sunt foarte greu de hrănit. Totuşi, din punct de vedere mental sunt normali ca noi toţi“, a spus Pierre Ruan.

image

Au vândut tot ce aveau pentru o cauză

Soţii Ruan se află astăzi în judeţul Caraş-Severin. Ei şi-au petrecut noaptea în cartierul Doman al Reşiţei iar acum se îndreaptă către oraşul Anina. Tinerii merg pe jos însoţiţi de cei doi câini ai lor Akela şi Gulliver. “Până acum am parcurs 5.200 de km şi mai avem de parcurs 2.800 de km. În total sunt 8.000 de km până în Cape Tenaro din Grecia.“, a spus Tina Ruan. Pentru a face rost de banii necesari unei expediţii de acest gen, cei doi şi-au vândut toate bunurile. Până acum au cheltuit în jur de 3.000 de euro, însă cel mai costisitor a fost echipamentul pentru care au cheltuit 20.000 de euro.

Vor mai face o expediţie

În călătoria lor, soţii Ruan au reuşit să răspândească informaţii despre sindromul Charge, să-şi facă contacte şi legături şi să organizeze conferinţe despre efectele sindromului Charge. “Am întâlnit oameni de treabă dar a fost şi greu până acum. Am trecut deja prin două ierni, una extrem de grea. Vom mai face o expediţie deja avem în plan acest lucru dar deocamdată aşteptăm să o încheiem pe aceasta“, a spus Pierre Ruan. Pentru a arăta lumii întregi ceea ce fac, cei doi soţi şi-au construit şi un site. astfel, cei care accesează www.expedition-earth.com, pot vedea traseul străbătut de Pierre şi Tina, fotografii din locurile prin care au trecut şi, nu în ultimul rând, pot afla amănunte despre sindromul  Charge.

image
Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite