Reşiţa: Elevii din şcolile cărăşene sunt păziţi de jandarmi şi poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Elevii din şcolile cărăşene sunt păziţi de jandarmi şi poliţişti
Reşiţa: Elevii din şcolile cărăşene sunt păziţi de jandarmi şi poliţişti

Începerea noului an şcolar a scos pe străzi zeci de jandarmi şi poliţişti care pregătiţi să intervină pentru a le asigura copiiilor siguranţa.

Aceştia vor fi prezenţi în unităţile şcolare, unde vor prezenta materiale educative pentru elevi, în vederea conştientizării acestora a riscurilor la care se expun atunci când încalcă normele de conduită şi cele rutiere. „Măsurile luate pentru asigurarea unui climat de siguranţă în unităţile de învăţământ pe parcursul anului şcolar sunt structurate pe câteva paliere: prevenirea comiterii unor infracţiuni prin acţiuni educative, dar şi verificarea modului de supraveghere şi pază a unităţilor şcolare”, a spus căpitan Lucian Istrăţescu, ofiţer de relaţii publice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi. Jandarmii şi poliţiştii vor menţine ordinea şi liniştea  în perimetrul unităţilor şcolare.

Şi poliţiştii de la Serviciul Circulaţie vor fi cu ochii pe micuţi

Siguranţa rutieră a copiilor constituie una dintre priorităţile poliţiei rutiere. Agenţii de poliţie rutieră vor fi în stradă, în apropierea şcolilor amplasate pe artere de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier. „Poliţiştii vor efectua verificări, pentru identificarea şi inventarierea tuturor deţinătorilor de autovehicule destinate transportului şcolar şi îi vor instrui cu privire la obligaţiile ce le revin. Aceste acţiuni se vor efectua în scopul asigurării unei stări tehnice corespunzătoare a autovehicolelor şi a utilizării acestora strict conform destinaţiei, precum şi pentru respectarea întocmai a normelor rutiere şi principiilor conduitei preventive”, a explicat inspectorul Adriana Beţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei .
Reprezentanţii Poliţiei Rutiere vor stabili, împreună cu directorii de şcoli, „Calendarul de activităţi pe linie de educaţie rutieră”, activităţi ce vor fi desfăşurate la clase, în comun cu personalul didactic, în noul an şcolar.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite