Reşiţa: Elevii vor ghiozdane cu personaje din filme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Elevii vor ghiozdane cu personaje din filme
Reşiţa: Elevii vor ghiozdane cu personaje din filme

Rafturile magazinelor cu rechizite şcolare se întrec în oferte pentru elevi, chiar şi cele mai pretenţioase gusturi fiind mulţumite.

Goana după ghizdanul cu Ben 10 sau Hanna Montana a început. Elevii îşi plimbă părinţii prin librării pentru a-şi alege cele necesare. Cu bani mulţi sau puţini în buzunar, părinţii încearcă să îşi multumească odraslele.

Pretenţii în şcoala generală


Andreea Dorobanţu şi-a ales pentru anul acesta un ghiozdan cu Hanna Montana, fiind unul din personajele sale preferate. „Am căutat un ghiozdan inscripţionat. Până acum mi-am cumpărat cam tot ce îmi trebuie pentru şcoală. Îmi mai trebuie câteva creioane şi nişte pietre norocoase pe care o să le duc la şcoală să îmi poarte noroc”, a spus fetiţa.

O parte din părinţi nu fac economii atunci când vine vorba de educaţia copiilor şi cheltuie sume considerabile pe rechizite.

„Am alocat un buget destul de ridicat pentru fetiţa noastră. Este singurul nostru copil şi am cumpărat tot ce şi-a dorit. Un ghiozdan a ajuns la 70 de lei, iar pe caiete am dat în jur de 80 de lei. Creioanele şi pixurile au fost aproximativ 30 de lei, plus că am mai cumpărat  bloc de desen, riglă, ascuţitoare, radieră şi altele, toate depăşind suma de 50 de lei”, a spus Diana Dorobanţu, o mămică.

Părinţii care nu pot să le asigure decât un strict necesar copiilor alocă în jur de 50 de lei pentru toate cele necesare la şcoală.

„Am cumpărat caiete la promoţie cu 0,50 de lei şi cu 1,4 lei şi pe ghiozdan am dat 25 de lei, iar de restul am cumpărat creioane, pix, radieră şi ascuţitoare. Restul mai are şi de la sora sa mai mare”, a spus Andreea Tânc, o mămică.

Preturile rechizitelor


Ghiozdan Aghata Ruiz de la Prada 150 de lei
Ghiozdan Ben 10 echipat 150 de lei
Ghiozdan colorat 35 lei
Creioane colorate 5.0 lei
Bloc de desen 7.0 lei
Penar Iggy 19.00 lei
Set geometrie 8.5 lei
Stilou 25 lei
Alfabetar 7 lei
Radieră 1.2 lei
Caiet dictando 1,4 lei

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite