Reşiţa: Elevii îşi pregătesc garderoba de şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Elevii îşi pregătesc garderoba de şcoală
Reşiţa: Elevii îşi pregătesc garderoba de şcoală

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin sfătuiesc adolescentele să vină la şcoală cât mai decent îmbrăcate.

Prima zi de şcoală este un motiv de bucurie pentru majoritatea elevilor. Reîntâlnirea cu colegii de clasă şi profesorii sau primii paşi ai bobocilor, fie ei de gimnaziu sau de liceu, necesită pregătiri intense. Cele mai entuziasmate sunt adolescentele care trebuie să impresioneze prin extravaganţă. Ele aleg ţinute colorate care de multe ori nu merg mână-n mână cu şcoala. „Vestimentaţia elevilor ar trebui sa fie cât mai decentă. Ei îşi aleg hainele atât în funcţie de posibilităţile părinţilor, cât şi în funcţie de preferinţele lor“, a spus Lucian Miclău purtătorul de cuvând de la ISJ Caraş- Severin.

Părinţii vor uniforme

Elevii de gimnaziu sunt cei care încă mai simt prima zi de şcoală ca pe un eveniment deosebit. Din ce în ce mai mulţi părinţi şi-au manifestat dorinţa ca vechile uniforme să revină. „La Liceul Teoretic Eftimie Murgu din Bozovici au fost introduse uniformele mai demult, dar în rest nu ştiu dacă s-au introdus uniforme la alte unităţi şcolare din judeţ“, a adăugat Lucian Miclău.

La ora actuală există în jur de zece clase de gimnaziu unde uniforma tronează. „Este aproape 200 de lei una, depinde de material, dar dacă stăm să ne gândim că o va purta zilnic e avantajos. Eu i-am cumpărat fetiţei două, ca să aibă de schimb“, a spus Adriana Vieşu, o mămică din Reşiţa.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite