Elevi conştiincioşi salvaţi din Bac de diploma la limbi străine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii de clasa a XII-a sunt optimişti în privinţa examenului de maturitate
Tinerii de clasa a XII-a sunt optimişti în privinţa examenului de maturitate

Eliminarea unei probe cu o diplomă obţinută anterior le lasă timp adolescenţilor să se pregătească la alte materii. Elevii pot decide dacă doresc să le fie recunoscute aceste diplome sau premiile individuale la concursurile internaţionale

Liceenii conştiincioşi şi pasionaţi de limbi străine, care anul acesta trebuie să treacă de examenul de maturitate, pot fi avantajaţi de atestatele valabile obţinute la diferite centre specializate pe diferite limbi. Un atestat internaţional Cambridge şi Toefl sunt o mină de aur pentru perioada care urmează.
Proba la care elevii vor trebui să îşi dovedească abilităţile lingvistice are loc în perioada 31 mai - 4 iunie. Unii liceeni nu vor avea emoţii la acest capitol, întrucât competenţele de limbi străine atestate în străinătate vor fi recunoscute şi pe plan local.

Eforturi timpurii, răsplătite

„Certificatele Cambrige şi Toefel sunt acum recunoscute la examenul de bacalaureat. Elevii pot decide dacă doresc să le fie recunoscute aceste diplome sau premiile individuale la concursurile internaţionale”, a spus Daniela Costea, inspector de specialitate la limbile moderne. Dacă ei optează pentru această echivalare, trebuie să facă o cerere şi să aducă dovada acestor premii. Cristina Păstrăvanu este una dintre elevele care are ocazia să facă această echivalare, deoarece tânăra a obţinut la sfârşitul clasei a XI-a certificatul Cambridge. „Mă bucur că ne sunt echivalate aceste competenţe mai ales pentru că noi avem deja cunoştinţe care se cer la proba de bac. Chiar suntem şi la un nivel superior de pregătire. În plus, în acea perioadă o să avem timp să ne pregătim pentru altă probă”, a spus eleva de la Liceul „Traian Vuia” din Reşiţa.

„Eu am obţinut diploma de Cambridge vara trecută. Este foarte bine că avem ocazia acum să ni se recunoască meritele şi la noi în ţară, nu doar peste hotare”, a spus Adelin Miclău, elev în clasa a XII-a, la Liceul Mircea Eliade din Reşiţa.

Zeci de liceeni scutiţi de probe


Câteva zeci de liceeni din Caraş-Severin au reuşit până acum să obţină un atestat Cambridge sau Toefl. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) va avea o evidenţă exactă a acestora, la finalul primăverii, când se încheie sesiunea de testare. De asemenea, cei de la ISJ se aşteaptă ca această decizie să împingă cât mai mulţi liceeni să susţină examenele de atestare internaţională.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite