Elena Udrea, umbra împărătesei Sissi la Băile Herculane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea a fost comparată cu împărăteasa Sissi
Elena Udrea a fost comparată cu împărăteasa Sissi

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului i-a sedus pe oamenii de afaceri din staţiunea de pe Valea Cernei, care nu s-au oprit din complimente pe toată durata întâlnirii care a avut drept scop relansarea turismului balnear.

Hotelierii şi proprietarii de pensiuni din Băile Herculane au uitat de toate problemele şi s-au îngrămădit să o complimenteze pe Elena Udrea, care a venit pe Valea Cernei cu scopul declarat de a găsi soluţii pentru ca “Perla Banatului” să scape de praf şi rugină. “Este deja bine cunoscut faptul că, pe acolo pe unde dumneavoastră treceţi, lăsaţi o adevărată amprentă binefăcătoare pentru locuitorii acelor zone”, a spus unul din proprietarii de hoteluri. Petru Silaşi, manager al altei unităţi hoteliere, a adăugat: “Sper ca vizita dumneavoastră să fie la fel de benefică, cum a fost şi viziza Împărătesei Sisi, în 1888, când, datorită ei, s-au amenajat aproximat 45 de km de alei pietonale”.


Virgil Verbinschi, care deţine trei hoteluri în Băile Herculane, toate închise, s-a ţinut însă tare. “Ne-aţi ţinut un discurs seducător. Eu sunt foarte sensibil la un astfel de discurs. Eu nu am să discut cu dumneavoastră în termeni grandilocvenţi şi stereotipici. Această staţiune este o doamnă foarte, foarte bătrână, îmbrăcată în straie extrem de demodate. Noi nu putem continua cu o staţiune concepută în stilul de altădată”, a spus Verbinschi. Ministrul i-a asigurat că există mai multe proiecte de revigorare a turismului balnear, dar că totul depinde de actuala criză economică. “Dacă în continuare vor fi dificultăţi economice şi românii vor avea probleme financiare ca şi în 2010, probabil că nici turismul nu va creşte, pentru că e firesc, oamenii nu au ca priorităţi vacanţele atunci când au salariile mici. Ei încearcă să-şi acopere mai întâi alte nevoi”, a spus ministrul turismului.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite