Învăţătoarea bătăuşă a mutilat psihic elevii, care se tem de ea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Bugar susţine că este nevinovată în faţa acuzaţiilor părinţilor
Elena Bugar susţine că este nevinovată în faţa acuzaţiilor părinţilor

Specialiştii condamnă în termeni duri cazul semnalat în Bucova, în care Elena Bugar este acuzată că a bătut elevi, în loc să-i înveţe carte. Alexandru Sârbu şi Bobi Muntean sunt doi dintre părinţii care s-au plâns că odraslele lor vin acasă bătute şi lovite de învăţătoarea Elena Bugar, cadru didactic care mai are trei ani până la vârsta pensionării.

Cei doi taţi susţin că femeia, care ar trebui să le îndrume micuţilor primii paşi în viaţă, nu a călcat strâmb doar o singură dată şi că a face educaţie cupalma este o practică obişnuită pentru ea. Potrivit specialiştilor, atitudinea dascălului poate lăsa urme adânci asupra evoluţiei copiilor.

image

Copiii sunt speriaţi

„Am observat că ori de câte ori greşeşte ceva la teme sau face vreo boacănă şi mă apropii de el ridică mâna. Vrea să se apere crezând că va fi lovit. Înainte nu făcea aşa, pentru că acasă nu îl bate nimeni. Dacă eu nu dau în el, că e copilul meu, cum să accept să-l bată învăţătoarea? Copilul nu mai vrea să meargă la şcoală de frica acestei femei”, a spus Alexandru Sârbu. Camelia Bojinescu, psiholog în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin, a explicat care sunt consecinţele violenţei în şcoală. 

„În mod categoric, violenţa, fie ea fizică sau manifestată prin limbaj, are consecinţe grave. Pentru un copil, învăţătoarea este o persoană de referinţă. În multe cazuri, ea îi educă pe copii mai mult decât părinţii care sunt poate mai mult timp ocupaţi. Cu atât mai mult la clasa întâi. Învăţătoarea ar trebui să fie o a doua mamă pentru aceşti copii şi să-i protejeze, în niciun caz să-i lovească”, a spus psihologul.

Cazuri izolate

„Am înţeles că a fost depusă o reclamaţie împotriva unei învăţătoare de la Bucova care şi-ar fi lovit elevii. Dacă se adevereşte că a fost aşa, atunci vă pot spune că este un caz izolat. Nu ne-am mai întâlnit cu astfel de situaţii reprobabile”, a adăugat psihologul Camelia Bojinescu.

Învăţătoarea respinge acuzaţia
Elena Bugar, cadru didactic cu peste 35 de ani de experienţă, susţine că este nevinovată. „Nu am bătut niciun copil. Omul ăsta, Sârbu, e nemulţumit că fiul lui nu ia tot timpul «Foarte Bine». El îşi bate muierea, socrii, şi dacă băieţelul trăieşte într-o astfel de familie e normal să se sperie când trece tată-su pe lângă el. Întrebaţi lumea din sat să vedeţi dacă spune cineva despre el că e sănătos la cap”, a spus învăţătoarea. „Copilul a fost un singur an la grădiniţă, e mai retras. Era un copil care nu comunica. Trecerea asta bruscă de la grădiniţă la şcoală l-a afectat, iar copilul nici nu e dotat aşa cum trebuie”, a spus directoarea şcolii din Bucova, Victoria Măran (foto).

image
Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite