Edilul-şef care a luat şpagă 47.000 de euro a revenit la primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eliberat condiţionat, primarul riscă să fie din nou închis pentru că a vorbit cu martori în proces. Judecat în dosarul „Mită de 47.000 de euro în Primăria Zăvoi”, edilul-şef şi-a reluat funcţia după opt luni petrecute în arest preventiv.

Antonie Bunei a revenit în funcţia de primar al comunei Zăvoi, în ciuda problemelor pe care acesta le are cu legea, dar mai ales cu sănătatea, pe toată durata arestării sale preventive plângându-se că este grav bolnav. Prin decizia Curţii de Apel Timişoara din data de 15 noiembrie, Antonie Bunei şi fiul cel mare al acestuia, Silviu, au fost puşi în libertate cu obligaţia de a nu părăsi ţara, de a nu se apropia de martori şi de a nu lua legătura direct sau indirect cu aceştia. Prefectul judeţului, Octavian Ţunea, a luat act de punerea în libertate a edilului-şef şi a revocat de îndată ordinul prin care îl suspendase din funcţie în momentul arestării pe primarul care a pretins şi primit şpagă. „Antonie Bunei e în concediu de odihnă şi nu se întoarce la Primărie, ci se va interna în spital. Antonie Bunei poate reveni la primărie, dar nu va face asta”, spunea avocatul Viorel Paşca la ultimul termen din procesul aflat pe rolul Tribunalului Caraş-Severin. Nu s-a întâmplat însă aşa, pentru că, dintr-o dată, Bunei s-a făcut bine şi a revenit la Primărie. 

Legături cu martori
Reprezentanţii Parchetului avertizează însă că s-ar putea să fie doar pentru o scurtă perioadă de timp. La dosarul cauzei au fost depuse dovezi care atestă faptul că Antonie Bunei a luat legătura cu unii dintre martori. Momentan, nu s-a solicitat luarea unei decizii faţă de inculpate, dar Tribunalul Caraş-Severin i-a atras atenţia că încălcarea oricăreia din dispoziţiile Curţii de Apel Timişoara poate revoca măsura de eliberare provizorie şi să dispună arestul preventiv. „În ce ţară am ajuns să trăim! Asta numai în România se putea întâmpla“, a spus Romeo Dunca, omul care l-a trimis după gratii pe Bunei.

Martori
Mai multe declaraţii confirmă că Bunei a luat legătura cu unii martori


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite