EXCLUSIV Primarul care a pretins mită 50.000 de euro a fost pus în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antonie Bunei, edilul-şef al comunei Zăvoi, se bucură de libertate după şapte luni de arest preventiv. Magistraţii Curţii de Apel Timişoara au luat cătuşele de pe mâinile celor doi acuzați din acest dosar, ei urmând a fi judecaţi în continuare în stare de libertate.

Romeo Dunca, omul care i-a dat în pe mâinile procurorilor DNA pe Antonie Bunei şi ceilalţi complici ai acestuia, a rămas mut când a aflat decizia magistraţilor de la Curtea de Apel Timişoara.

“Sunt şocat. Ce pot să mai spun?! Acum nu mai lipseşte decât să se prezinte la Primărie, să dea ordine din nou şi să stea pe lângă inculpaţi şi pe lângă martori. Sincer să fiu, nu mi-e tot una. Mâine Trebuia să mai discutăm despre contract, aveam o întâlnire la Primărie şi nu ştiu dacă mă mai duc. Probabil o să vină şi Bunei pe acolo. Se discută despre un contract interesant. Primăria Zăvoi s-a asociat cu o firmă care va ridica nişte centrale pe Bistra. Interesant este că, în firma asta, Consiliul Local are 1 la sută, iar fiul primarului, Silviu, care este şi consilier juridic angajat la Primărie, are 8 la sută”, a declarat Romeo Dunca, omul de afaceri care a sesizat DNA-ul că primarul Bunei i-a cerut şpagă.

Arestaţi la data de 6 mai pentru trafic de influenţă şi luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită, Antonie Bunei şi fiul cel mic al acestuia, Silviu, au fost puşi în libertate aseară. Curtea de Apel Timişoara a admis recursul prin care avocaţii celor doi au atacat soluţia Tribunalului Caraş-Severin de joi, de respingere a cererilor de eliberare provizorie sub control judiciar.

Primarul comunei Zăvoi şi fiul acestuia au o serie de interdicţii şi le-au fost impuse mai multe măsuri. Ei nu au voie să părăsească localitatea de domiciliu, să ia legătură cu ceilalţi inculpaţi în dosarul de corupţie şi trebuie să se prezinte periodic la secţia de poliţie.

Şpagă negociată
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în cursul lunii august 2009, inculpatul Bunei Antonie, în calitate de primar al comunei Zăvoi, judeţul Caraş-Severin, a pretins de la un denunţător suma de 50.000 euro pentru a aproba în Consiliul Local Zăvoi încheierea unui contract de asociere în participaţiune între această autoritate publică şi societatea comercială a denunţătorului, pentru a semna contractul şi pentru a se obţine autorizaţiile necesare derulării acestui proiect (edificarea unei pârtii de schi şi a instalaţiilor aferente). Ulterior, în cursul lunii decembrie 2009, această sumă a fost redusă la 47.000 euro.

Primarul șpăgar nu se mai întoarce la Primărie
Primarul șpăgar a fost eliberat din arest, dar nu se mai întoarce la Primărie. Cel puțin, asta spune avocatul edilului șef. „Nu se mai întoarce la Primărie, lumea poate sta liniștită dacă își face griji în această privință”, susține ironic cel care reprezintă apărarea lui Bunei, Mihai Pașca.

Acesta se declară nemulțumit și de faptul că timp de șase luni, magistrații reșițeni au tergiversat procesul și că nu au început încă audierea martorilor. „Este inadmisibil să dureze atât până când începe audierea martorilor. Și tot inadmisibil este ca șase persoane din dosar să fie cercetate în stare de libertate, iar două să fie în arest.

În plus, starea de sănătate a clientului meu nu este chiar cea mai bună. Are 60 de ani”, a adăugat Mihai Pașca, avocatul primarului Antonie Bunei. Potrivit sentinței date de Curtea de Apel Timișoara, primarul are mai multe interdicții. Printre acestea, nu are voie să părăsească localitatea sau să ia legătura cu ceilalți martori.

Potrivit prefectului de CS, Octavian Țunea, primarul Antonie Bunei rămâne suspendat din funcție până când instanța se va pronunța asupra vinovăției sau nevinovatiei sale. "Asteptam, in aceste zile, sa vedem ce spune instanta, daca primarul de Zavoi mai poate sau nu mai poate sa isi exercite activitatea in aceasta functie.

In cazul in care instanta va decide ca nu mai are dreptul sa ramana in functia de primar, suspendarea ramane valabila", a precizat prefectul Octavian Țunea.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite