EXCLUSIV Cuţite, pistoale, încăierări şi ameninţări cu moartea, în şedinţa Consiliului Local Zăvoi (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocata Loredana Sabo are braţul imobilizat în urma agresiunii
Avocata Loredana Sabo are braţul imobilizat în urma agresiunii

Omul de afaceri Romeo Dunca şi avocata acestuia, Loredana Sabo, au fost la un pas de a fi linşaţi de doi dintre inculpaţii daţi pe mâna DNA-ului pentru complicitate la luare de mită în dosarul în care a fost arestat edilul-şef al comunei cărăşene, Antonie Bunei.

UPDATE, ora 11.25

Niţu Bunei, fiul primarului Antonie Bunei, aflat în arest preventiv pentru trafic de influenţă şi luare de mită, dezminte la rândul său acuzaţiile formulate la adresa sa de omul de afaceri Rome Dunca. "Doamne fereşte! Sunt nişte prostii, aiureli, nebunii, nu le pot cataloga altfel. Eu nu am fost nici măcar vânător, nu am nicio armă.

S-au certat, e adevărat. Noi suntem în proces şi omul ăsta vrea să ne distrugă viaţa, sănătatea şi viitorul. Noi nu am avut de-a face niciodată cu prostii de genul ăsta. Îi am pe taică-miu şi frate-miu arestaţi din cauza nebuniilor lui şi a minţii lui bolnave. Să pună Dunca primar pe cine vrea, să facă el ce vrea, dar să ne lase în pace", a declarat pentru Adevărul de seară, Niţu Bunei.

UPDATE, ora 10.20

Ioan Gherga, cel vizat de mai toate acuzaţiile lui Romeo Dunca şi ale avocatei acestuia, Loredana Sabo, se arată contrariat de cele afirmate la adresa sa şi prezintă o versiune total diferită. "Nu este adevărat. El a sărit la mine şi mi-a spus să ies afară să ne batem dacă am ceva personal cu el.

Au sărit oamenii, s-au băgat între noi şi el a început să dea cu picioarele în mese. Eu am vrut să ies afară, să mă bat cu el, recunosc. Nu a fost nimeni să-l înjunghie, au venit nişte prieteni de-ai mei şi mi-au spus să ies afară.

Nici nu ne-am atins, iar pe avocată nu a lovit-o nimeni. Nici nu avea cum, pentru că era de partea cealaltă a mesei. Dunca e paranoic, nu e normal. Voi face o plângere împotriva lui. A venit cu avocata ca să-i sperie pe oameni, că nu le mai dă banii pe pământ dacă nu i se aprobă investiţia”, a declarat Ioan Gherga.

Ioan Gherga şi Niţu Bunei sunt judecaţi în libertate pentru complicitate la luare de mită

Ioan Gherga şi Niţu Bunei sunt judecaţi în libertate pentru complicitate la luare de mită

Romeo Dunca, însoţit de avocata Loredana Sabo şi de partenerul de afaceri Nelu Popa, a răspuns invitaţiei lansate de consilierii locali din Zăvoi de a se prezenta la şedinţa Consiliului Local, în vederea punerii la punct a mai multor aspecte legate de investiţiile pe care omul de afaceri intenţionează să le dezvolte pe Muntele Mic. La şedinţă şi-au făcut apariţia şi Ioan Gherga şi Niţu Bunei, fiul primarului din Zăvoi, ambii judecaţi pentru complicitate la luare de mită. Şedinţa a fost perturbată de la bun început de injurii şi ameninţări, iar după o pauză de zece minute totul a degenerat.


Pregătiţi să-i înjunghie

“După reluarea şedinţei, domnul Dunca i-a comunicat preşedintelui şedinţei de consiliu că întelegem să ne retragem având în vedere insultele şi calomniile aduse, atât la adresa dumnealui, cât şi a mea.  În acel moment, Ioan Gherga a sărit să-l agreseze fizic pe domnul Dunca. L-a luat de piept şi s-a produs o ambuscadă.
Am intervenit între ei şi am ieşit cu mâna luxată. Noroc cu oamenii care ne-au ajutat să ieşim din primărie. Afară era un grup de oameni gata să ne linşeze. Erau agresivi şi ne-au ameninţat. După ce am ieşit din primărie am aflat că acei oameni erau pregătiţi cu cuţite să ne înjunghie şi că şedinţa a fost programată la ora 16 pentru a se încheia pe întuneric”, reclamă Loredana Sabo.

Romeo Dunca şi Loredana Sabo

Fiul primarului, cu pistolul la şedinţă
Romeo Dunca spune că a fost la un pas de tragedie. “Angajaţii statului m-au chemat pentru a mă linşa. Au venit doi infractori, Gherga şi Niţu Bunei, acesta din urmă înarmat cu un pistol. Au adus cu ei mai mulţi oameni instigaţi să mă înjunghie. Mi s-a spus că voi fi împuşcat. Gherga mi-a repetat asta de cinci ori.
Nimeni nu s-a băgat, nimeni nu a intervenit. I-am văzut pistolul lui Niţu Bunei. Noroc cu mai mulţi oameni din sat, care m-au averizat şi au făcut scut pentru a putea ieşi de acolo. M-am temut pentru viaţa mea şi a avocatei. Aceşti infractori se plimbă liberi”, susţine Dunca. Câţiva martori confirmă că, la un moment dat, Niţu Bunei ar fi strigat la Dunca: “Îţi tai gâtul mă, că e tata închis!”  Gherga ar fi strigat şi el: “Dacă mă condamnă, te împuşc mă!”, mai spun martorii evenimentului.

Scorobete nu a văzut nimic   
Viceprimarul Ion Scorobete se arată contrariat de cele reclamate de Dunca şi avocata sa. “Nu am cunoştinţă de aşa ceva. În timpul şedinţei nu s-a întâmplat nimic.Poate în pauză, timp în care eu am fost în biroul meu”, a spus Scorobete, şi el inculpat în dosarul mitei din Primăria Zăvoi, pus pe rol după ce Dunca a sesizat DNA-ul că i s-a cerut o şpagă de 47.000 de euro. Gheorghe Lungu, secretarul comunei, şi el parte în acelaşi dosar de corupţie, a văzut altceva. “Lucrurile au degenerat. Dacă domnul Dunca şi doamna respectivă vor face plângere, voi declara tot ce s-a întâmplat”, a spus Lungu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite