Reşiţa: EXCLUSIV Cristi Fenici vrea Titlul cu UCM Reşiţa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: EXCLUSIV Cristi Fenici vrea Titlul cu UCM Reşiţa!
Reşiţa: EXCLUSIV Cristi Fenici vrea Titlul cu UCM Reşiţa!

Cristian Fenici, noua achiziţie a UCMR-ului, are gânduri mari cu noua sa echipă. Centrul naţionalei României le promite fanilor reşiţeni că va da totul pe teren pentru ca titlul să ajungă în Banat.

Aflat în vizorul a patru cluburi din ţară, dar şi în atenţia câtorva echipe din străinătate, handbalistul Politehnicii Timişoara, Cristian Fenici, în vârstă de 23 de ani, a ales să evolueze în următorii doi ani în tricoul UCMR-ului. Coordonatorul de joc al primei reprezentative a României tocmai îşi încheiase contractul cu gruparea de pe Bega, iar pretenţiile sale nu mai puteau fi satisfăcute de conducerea alb-violeţilor. Jucătorul spune că a optat pentru tripla câştigătoare a Cupei Challenge deoarece la Reşiţa se vrea performanţă.

 “De afară n-am avut nicio ofertă concretă, deşi am auzit şi eu de interesul câtorva echipe. Din ţară au fost câteva oferte, dar am preferat Reşiţa. În primul rând, pentru că UCM va juca într-o cupă europeană mult mai puternică decât Cupa Challenge, în care a evoluat până acum, şi pentru că are ca obiectiv titlul în Liga Naţională. Au contat, poate la fel de mult, apropierea de casă şi posibilitatea de a lucra cu domnul Aihan Omer. A mai contat în alegerea mea grupul de jucători de la Reşiţa. Îi cunosc pe mulţi din băieţi şi sper să fie o alegere bună”, ne-a declarat, în exclusivitate, Cristian Fenici.

“Reşiţa, o echipă mare”

Faptul că îi cunoaşte pe mulţi dintre jucătorii reşiţeni l-ar putea ajuta pe Cristian Fenici să se integreze mai uşor, lucru care nu s-a întâmplat cu mare parte din jucătorii sosiţi pe Bârzava în vara trecută. „Sper să mă integrez foarte repede. Este un avantaj faptul că îi cunosc şi sper că voi face meciuri bune de la început. Aşteptam de mult să fac pasul ăsta. Reşiţa a devenit o echipă mare în campionatul românesc. Aşteptam să merg la o echipă mai bună, pentru că, la Timişoara s-a dorit mult, dar s-a realizat prea puţin”, spune Fenici.

Concurenţă benefică

Faptul că va trebui să lupte pentru un loc în primul şapte cu Mişa Rohozneanu, colegul său de la naţională, şi cu Yan Vizhbovskyy, de asemenea un jucător foarte bun, nu îl sperie deloc pe ex-timişorean. “Concurenţa e bună pentru amândoi, spune Fenici. Cel care va fi mai în formă va juca. Nu e nicio problemă, e loc pentru amândoi. Nu mi-e frică de concurenţă, deşi Mişa e un jucător foarte bun. Eu am venit aici să joc, să ajut echipa şi, când va fi nevoie de serviciile mele, voi da totul pe teren”.

Fenici le-a făcut şi o promisiune fanilor reşiţeni: “Campionatul recent încheiat, Reşiţa a pierdut titlul cu echipele mici. Anul ăsta sper să nu se mai repete, pentru că am auzit că asta îşi doreşte tot oraşul. UCM e o echipă importantă în campionat, are un lot valoros şi poate câştiga campionatul. Sper ca suporterii să mă primească bine. Eu le promit că voi da sută la sută pentru UCMR"

Colţul directorului:

E foarte posibil să mai vină şi alţi jucători. O să vă dăm detalii la timpul potrivit, nu putem spune prea multe acum. La capitolul plecări, vă pot spune doar de Macovei, care va merge la Timişoara. Momentan nu ştim dacă ne vom despărţi şi de alţi jucători, totul depinde şi de cei care vor veni. Trebuie să facem un lot echilibrat şi valoros, pentru că ţintim să fim acolo sus”, ne-a declarat Ion Zamfirescu, directorul Clubului Sportiv UCM Reşiţa. 
 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite