Romeo Dunca decide soarta turismului de pe Muntele Mic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri are astăzi o şedinţă de urgenţă cu toţi cei implicaţi în proiect. Romeo Dunca vrea chiar să acţioneze primăria în instanţă şi să recupereze milionul de euro investit până acum în viitoarea staţiune turistică. Mediul ostil de la Zăvoi îl face să se retragă din asocierea cu administraţia locală.

Omul de afaceri Romeo Dunca a declarat în această dimineaţă pentru Ziarul „Adevărul de Seară Reşiţa” că se gândeşte tot mai serios să renunţe la ideea proiectului turistic din zona Zăvoi. „Acoliţii primarului creează un mediu ostil în comună. Simt respingere inclusiv din partea omului de rând, care nu are suficientă informaţie să analizeze situaţia”, spune omul de afaceri. Aşa că, singura soluţie ar fi să acţioneze Primăria Zăvoi în instanţă şi să îşi recupereze banii investiţi până acum în proiect. „Nu am vrut să le iau munţii. Există un parteneriat public-privat, în baza căruia eu am făcut studiile pentru staţiunea montană. Primăria ar fi urmat să îl preia şi să îl gestioneze în continuare. Nu este vorba de un proiect numai pentru comună, ci pentru turiştii care iubesc muntele din întreaga ţară”, subliniază omul de afaceri. Următorul pas este acţionarea primăriei în instanţă şi recuperarea banilor.

Vis spulberat  
Proiectul ar fi constat în montarea a 11 instalaţii pentru transport pentru 80 de kilometri de pârtii, care ar fi avut ieşiri la Borlova, Lacul Poiana Mărului, dar şi în alte locaţii, astfel încât traseele turistice să poată fi folosite inclusiv vara de turişti. „Sunt un visător, dacă am crezut că pot să construiesc aşa ceva. Primele două instalaţii ruginesc deja, din cauză că aleşii locali din Zăvoi se chinuie de doi ani să aprobe Planul Urbanistic General”, subliniază Romeo Dunca. Consilierii locali refuză să analizeze urmările unei astfel de decizii. Singurul care a dat o declaraţie este Sorin Boron. „Este dreptul lui să facă asta. Noi l-am sprijit cât am putut. Nu vă pot spune mai multe”, subliniază alesul. Proiectul este sortit eşecului, iar locuitorii comunei Zăvoi vor fi nevoiţi să plătească din buzunarele lor urmările disputei.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite