Reşiţa: Drumurile distrug nervii şoferilor (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Drumurile distrug nervii şoferilor (GALERIE FOTO)
Reşiţa: Drumurile distrug nervii şoferilor (GALERIE FOTO)

Lucrările se fac din bani europeni. Alţi 26 de kilometri sunt blocaţi de o licitaţie contestată, la drumul care leagă Reşiţa de Giurgiova.

Slalomul printre gropi este una dintre probele date în fiecare zi de cei care locuiesc în localităţi ca Lupac, Goruia, Ticvaniul Mare şi Grădinari. Pentru a putea străbate drumul dintre Reşiţa şi Grădinari este nevoie de foarte multă răbdare din partea şoferilor.

„Fac acest traseu în fiecare zi. Deja am schimbat de două ori piesele la maşină şi sunt convins că le mai schimb“, a spus Gabriel Simion. Este adevărat faptul că zona este afectată aproape în fiecare an de inundaţii, dar acest lucru nu ar trebui să fie folosit ca scuză.

„Este criminal să mergi pe acest drum. De la Oraviţa la Reşiţa faci mai bine de o oră. Asta dacă te interesează să-ţi păstrezi maşina intactă“, a precizat Nicolae Simion.

Undă verde la lucrări


După lungi aşteptări, conducătorii auto au un motiv de bucurie. Cu toate că stau la semafoare minute întregi, acum se lucrează la aproximativ patru kilometri de drum, între localităţile Giurgiova şi intersecţia cu Secăşeni. „Lucrările fac parte dintr-un proiect transfrontalier, iar perioada de execuţie este de trei luni“, a declarat Camelia Şuşco, purtător de cuvânt al Consiliului  Caraş-Severin. Valoarea lucrărilor depăşeşte 800.000 de euro.

Jumătăţi de măsură

În ceea ce priveşte reabilitarea completă a tronsonului Reşiţa-Grădinari, şoferii mai au de aşteptat. „Licitaţia pentru acest sector a fost organizată în luna iulie, dar s-au depus contestaţii. Aşteptăm rezolvarea contestaţiilor ca să putem demara lucrările şi la cealaltă porţiune de drum“, a mai adăugat Camelia Şuşco. Banii porvin de la bugetul de stat. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite