Reşiţa: Larisa Drăgulescu - De la muzică uşoară, la folclor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Larisa Drăgulescu - De la muzică  uşoară, la folclor
Reşiţa: Larisa Drăgulescu - De la muzică uşoară, la folclor

Intrată în lumina reflectoarelor ca solistă de muzică uşoară, Larisa visează să scoată un album de muzică populară.

Profil
Născută - 20.11.1984, la Strehaia
Educaţie - Liceul Economic şi Şcoala de Muzică din Reşiţa
Experienţă - solistă
Familie - divorţată, doi copii, Beatrice Maria şi Richard

Larisa Drăgulescu este cunoscută publicului larg nu doar după divorţul de fostul ei soţ, celebrul gimnast Marian Drăgulescu şi, mai nou, ca urmare a apariţiei ei pe scena muzicală alături de Fabio. Larisa a cochetat însă cu muzica încă din adolescenţă, urmând exemplul familiei.

Rădăcini de familie

„În copilărie, singura mea preocupare a fost muzica. Din clasa a şaptea până în a noua, chiar m-am ocupat serios de cântat. Am făcut parte din ansamblul „Semenicul”, alături de care am participat la diverse spectacole şi festivaluri prin Reşiţa, Caransebeş sau Băile Herculane. Păstrez şi acum câteva diplome de pe vremea când cântam folclor, muzică din Banat. La mine în familie toată lumea cântă. Şi mama, şi sora mea, iar eu nu puteam să stau deoparte. La o vârstă chiar mai fragedă am făcut parte din corul Mioriţa”, a povestit reşiţeanca. La un moment dat, în viaţa Larisei a apărut Marian Drăgulescu, multiplul campion olimpic, mondial şi european de gimnastică.
Dragostea lor a dus la căsătorie, iar Larisa a născut doi copii: Beatrice Maria şi Richard. Motive suficiente pentru a abandona cariera muzicală. „Marian mi-a spus că va fi foarte greu dacă voi continua cu muzica. Ar fi însemnat ca el să fie mai tot timpul plecat din cauza sportului, eu din cauza cântatului şi acest lucru nu ar fi ajutat familia. De fapt, până la urmă, oricum s-a ales praful de căsnicia noastră”, a spus Larisa.

Revenire cu un album
Odată cu despărţirea de Marian, Larisa a revenit la mai vechea ei pasiune. De data aceasta, şi-a încercat însă norocul în muzica uşoară. „Am primit o propunere din partea lui Fabio să colaborăm la câteva piese. Am acceptat, iar acum avem deja două melodii înregistrate, care au fost promovate pe posturile TV şi la radio. Au prins destul de bine şi tocmai de asta ne gândim să scoatem un album. Încerc să-mi fac timp şi pentru asta, deoarece copiii mei sunt pe primul plan. Mai nou, am o colaborare şi cu o trupă care cântă hip-hop. Am înregistrat deja o piesă cu trupa Implicat şi urmează să o şi promovăm”, a mai spus Larisa.
În plus, ea urmează în prezent cursurile Facultăţii de Psihologie şi face un curs de asistent social. „Îmi place acest domeniu, dar au contat în alegerea mea şi problemele de sănătate pe care le are fetiţa mea”, a mai spus partenera de scenă a lui Fabio, nu înainte de a ne împărtăşi că visează să scoată un album de muzică populară, marea pasiune a adolescenţei sale.

Întrebări şi răspunsuri
Ce e mai aproape de sufletul tău? Muzica uşoară, hip-hopul sau folclorul?
Cu siguranţă muzica populară. Este ceea ce îmi place cel mai mult, cu asta am început şi la folclor mă pricep cel mai bine. De asta şi spuneam că vreau să scot un album cu muzică bănăţeană.

Ai un model de inter-pretă din muzica populară?
Da, sigur. Îmi plac foarte mult Nicoleta Voica şi Ramona Viţa. Totodată, îmi place şi Andreea Voica.

Copiii tăi ce talente au moştenit?
Băieţelul e topit după muzică. Îi plac la nebunie tobele, toată ziua se joacă. În schimb, fetiţa e mai mult cu sportul.


Ce-i place
„Ador să călătoresc, să vizitez locuri noi şi, mai ales, să cunosc istoria şi tradiţia acestora. Îmi place să dansez şi iubesc copiii, motiv pentru care, mi-ar plăcea să fiu educatoare într-o bună zi. Chiar mă pregătesc pentru asta, fac Pedagogia”, a spus Larisa.

Ce nu-i place
În pas cu tot ce e nou, Larisa afirmă că nu-i plac lucrurile vechi. „În plus, nu suport fotbalul pentru că este promovat mult prea mult. Personal nu îmi place nici înotul. Mi-e frică de apă, nu ştiu să înot şi nu intru nici în piscină dacă apa e mai sus de genunchi”, a adăugat solista.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite