Dosare penale pentru arme vândute pe stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei pistoale deţinute ilegal au fost confiscate într-o singură zi de oamenii legii. La colţ de stradă nu se vând numai ţigări de contrabandă şi se schimbă valută, ci se comercializează şi arme de foc.

În case de schimb valutar, bănci sau baruri de pe raza judeţului, tot mai mulţi indivizi îşi fac de cap fluturând arme de foc. Numai într-o singură zi, oamenii legii au confiscat trei pistoale pentru care nu existau documente de provenienţă, două dintre ele fiind scoase la vânzare chiar în mijlocul străzii. Mai întâi, lucrătorii Postului de Poliţie Socol au efectuat o percheziţie la un imobil de pe raza localităţii, ocazie cu care au găsit ascuns, într-un butoi de tablă, un pistol cu aer comprimat cu inscripţia 600 Senior, de calibru 4,5 mm. Proprietarul armei a decedat în luna noiembrie 2008, iar soţia acestuia ştia că soţul ei vânduse pistolul respectiv, nu că-l ascunsese în butoi. “Arma a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, în cauză întocmindu-se un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi deţinere ilegală de armă”, a declarat Ancuţa Cărbunaru, de la IPJ Caraş-Severin.
    Mai grav este însă ce s-a întâmplat la Reşiţa, unde poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale au depistat un bărbat de 34 ani care a încercat să comercializeze două pistoale de calibru 9 mm. În cursul lunii martie 2011, de la aceeaşi persoană, a mai fost ridicat un pistol de calibru 9 mm şi un număr de zece cartuşe. Cele două arme de foc au fost ridicate în vederea cercetărilor, bărbatul alegându-se cu dosar penal pentru deţinere ilegală de arme. În luna noiembrie a anului trecut, poliţiştii cărăşeni au făcut o captură şi mai impresionantă. Atunci au descoperit un pistol, o puşcă de vânătoare cu lunetă şi un arc de vânătoare cu săgeţi model “Rambo”, care fuseseră furate din casa unui cetăţean româno-american. Toate au fost introduse ilegal în ţară, iar la percheziţia efectuată acasă la Mircea Tolnai s-au mai găsit câteva arme de foc şi sute de cartuşe. Acum răspund cu toţii în faţa legii.


“La nivel de judeţ, în 2010 au fost constatate 322 infracţiuni la regimul armelor, materiilor explozive şi al substanţelor periculoase, faţă de 196 în 2009”,
Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt IPJ Caraş-Severin

Tot mai mulţi cărăşeni se înarmează
Potrivit Serviciului Arme, Explozivi şi Substaneţe Periculoase, 2.546 de cetăţeni ai judeţului deţin un număr de 3.345 arme letale şi neletale. Numai în 2010 s-au eliberat 403 autorizaţii pentru procurare de arme letale sau neletale. În acelaşi timp, s-au emis şi 78 de dispoziţii de anulare, retragere sau suspendare a dreptului de port şi folosire arme şi muniţii.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite