Doi hoţi înfundă puşcăria pentru că au furat din cutia milei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au prădat Casa Domnului şi au furat dintr-o vilă mici, conserve şi două franzele. Prinşi în flagrant, cei doi hoţi au fost condamnaţi printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă la câte un an şi două luni de închisoare pentru furt calificat.

Teofil Luca, în vârstă de 44 de ani, şi Tiberius Bana, de 30 de ani, ambii cu antecedente penale, se întorc în spatele gratiilor pentru că, neavând cu ce-şi potoli foamea, s-au reapucat de ceea ce ştiu ei mai bine, adică, de furat. Nu de oriunde, ci din Casa Domnului. “S-a reţinut că, în perioada martie-mai 2010, aceştia au comis mai multe furturi prin efracţie din biserici şi locuinţe particulare”, a precizat Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.


    Teofil Luca nu s-a obosit să-şi caute ceva de lucru după ce a ieşit pe poarta penitenciarului şi a hotărât să “apeleze” la cutia milei din cele câteva biserici din Anina. Mai întâi a spart Biserica Romano-Catolică, de unde a sustras aproximativ 50 de lei. Şi-a luat de ei mâncare şi băutură. Şi-a încercat norocul şi la Biserica Baptistă, dar în cutia milei de aici a găsit doar 25 de lei. A mai furat însă câte ceva de-ale gurii. Tiberius Bana i-a sugerat atunci să nu-şi mai piardă timpul spărgând biserici, pentru că ştie el o casă scumpă şi locuită doar când şi când. Cei doi au pătruns în interior şi au sustras mai multe bunuri electrocasnice, o tavă cu mici, conserve, o sticlă de vin, două de suc şi o pungă de carne. În plus, au luat şi o legătură de chei găsită în casă cu scopul de a reveni şi cu alte ocazii. A doua oară au fost întâmpinaţi de poliţiştii care stăteau la pândă.

Tribunalul Caraş-Severin a păstrat sentinţa Judecătoriei Oraviţa
Cei doi hoţi au fost condamnaţi de Judecătoria Oraviţa la câte un an şi două luni de închisoare. Bana a făcut apel, sperând într-o condamnare cu suspendare. “Secţia penală a Tribunalului Caraş-Severin a respins ca nefondat apelul declarat de inculpatul Bana împotriva sentinţei pronunţate de Judecătoria Oraviţa, prin care a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat”, a declarat Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite